Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atjauno divus ceļa posmus

Agita Bērziņa

2016. gada 9. septembris 00:00

5

Ingrīda Sniedze: “Šīsvasaras lietavas ir nopietni kaitējušas autoceļu stāvoklim.”

Uzklausot iedzīvotāju ieteikumus, Alsviķu pagastā pašvaldības autoceļam Līvkalni – Nēķene un Ilzenes pagastā ceļam Jaunzemi – Zvirgzdiņi atjauno segumu attiecīgi 600 un 470 metrus garos posmos.

Abos gadījumos tieši iedzīvotāji bija tie, kuri norādīja uz ceļa posmiem, kurus vajadzētu sakārtot. “Ir notikušas vairākas tikšanās ar iedzīvotājiem, kuru laikā esam saņēmuši viņu ierosinājumus. Iedzīvotāji rosināja šos ceļus remontēt par projektu naudu, bet diemžēl ceļu remonta idejas neatbilda projektu kritērijiem, tāpēc finansējumu šiem darbiem radām paši. Alsviķu pagasta gadījumā tas tiek darīts no uzkrātajiem līdzekļiem pagasta ceļu fondā, bet Ilzenē - par attīstībai paredzēto naudu, pievienojot ceļu fonda finansējumu, ” stāsta abu pagasta pārvalžu vadītāja Ingrīda Sniedze.

Mērķtiecīgi iegulda līdzekļus
Ceļa Liepkalni – Nēķene seguma atjaunošana 600 metrus garā posmā izmaksā 28 864 eiro, darbus veic SIA “Sorma”. “Šajā ceļa posmā lielākās problēmas bija tieši rudenī un pavasarī. Posms ir maziņš, taču tieši par šo posmu iedzīvotājiem bija lielākās sūdzības, jo ceļš mēdza uzrūgt, bija dubļi un malās nebija grāvju. Darbu laikā tiek izrakti grāvji, lai novadītu gruntsūdeņus un neveidotos mitrums, sakārtotas piebrauktuves uz privātīpašumiem, izbūvētas caurtekas, grants segums tiks atjaunots 10 centimetru biezumā,” stāsta I.Sniedze.
Darbi tiek veikti atbilstoši un paredzētajā laikā. Darbu izpildei līdzi seko ne vien būvuzraugs, bet arī pati pagasta pārvalde. “Darbi ir apjomīgi. Mērķtiecīgi tiek ieguldīti līdzekļi, lai ilgtermiņā ceļš būtu labā kvalitātē un cilvēki būtu apmierināti. Ceļu fondā līdzekļi šim mērķim tika krāti divus gadus,” norāda I.Sniedze.

Jāatjauno grants segums
Savukārt par 31 981 eiro atjaunots ceļa segums posmā Jaunzemi – Zvirgzdiņi. “Ceļa posms bija ļoti nolietojies, drupa, veidojās bedres, kas bija regulāri jālabo. Posmā ir uzklāts jauns asfalta segums un šobrīd notiek apzaļumošanas darbi. Darbus veica SIA “Limbažu ceļi”, un ar viņu darbu esam apmierināti. Darbs veikts kvalitatīvi, darba organizācija bija ļoti laba, tika uzklausītas iedzīvotāju vēlmes, piemēram, nesabojāt jau esošās piebrauktuves uz cilvēku privātīpašumiem,” stāsta I.Sniedze.
Savukārt kopā ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” Vidzemes reģiona Alūksnes nodaļas darbiniekiem apsekoti ceļi Alsviķu, Ilzenes un Zeltiņu pagastā. “Visi ceļi ir izbraucami, taču šīsvasaras lietavas ir nopietni kaitējušas autoceļu stāvoklim. Ir ļoti daudz ceļa posmu, kuri ir izskaloti un kuros nepieciešams atjaunot grants segumu. Visvairāk cietis ir ceļa posms Dišleri – Burtnieki Alsviķu pagastā, kur būs jāveic nopietnāki remontdarbi. Melnupe to izskalojusi, un ceļš ir gandrīz neizbraucams. Posmā gan nenotiek intensīva satiksme, tādēļ to saremontēsim pakāpeniski. Ir skaidrs, ka lietus dēļ jau šoruden būs jāveic ieguldījumi ceļu stāvokļa uzlabošanā,” saka I.Sniedze.

Kategorijas