Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noslēdzies fotokonkurss “Es mīlu Tēti!”

Loreta Jargane

2016. gada 9. septembris 09:08

2363

Tēva diena ir starptautiski svētki, ko svin par godu visiem pasaules tēviem, godinot tēva nozīmīgo lomu ģimenē un sabiedrībā. Tēva dienu svin septembra otrajā svētdienā, līdzīgi kā Mātes dienu maija otrajā svētdienā, līdz ar to katru gadu šie svētki ir citā datumā. Šogad Tēva diena tiks svinēta 11.septembrī. Alūksnes un Apes novadu laikraksts “Alūksnes Ziņas” un portāls “Alūksniešiem.lv” izsludināja Tēva dienas fotokonkursu “Es mīlu Tēti!”, kurā ikvienam bija iespēja iesūtīt foto ar savu tēti un aprakstu, lai iegūtu braucienu ar 4x4 bezceļa transportlīdzekli sacensību braucēja Ģirta Gailīša pavadībā.

Galvenā šo svētku ideja, kas palikusi nemainīga kopš to pirmsākumiem, ir pateikties tēviem par viņu devumu ģimenei un ieguldījumu bērnu audzināšanā, kā arī stiprināt tēvu un viņu bērnu ģimeniskās saiknes. Vēlējāmies uzskaitīt un apsveikt visus konkursā pieteiktos tētus: Normundu Felšu, Genādiju Razmislosvu, Andri Bumbišu, Vilni Prazņicānu, Agri Sloģi, Vladislavu Lemeševski, Aigaru Auguli, Kristapu Mūrnieku, Arti Ķiruli, Aivaru Laizānu, Kalvi Banku, Kasparu Berļakovu, Raimondu Pāsu, Dzintaru Elleru, Kasparu Palmu, Ediju Gustu, Raiti Teteru-Teterovski, Gunti Buliņu, Raivo Skopiņu un Andri Auguli. Sveicam!
Par konkursa uzvarētājiem tika noteikti divu fotogrāfiju autori - viens kā laikraksta “Alūksnes Ziņas” simpātija, bet otru mīļāko fotogrāfiju noteica skatītāju balsojums jeb atzīme „Patīk” „Alūksnes Ziņu” lapā sociālajā vietnē “Facebook.com”.
Visvairāk balsu (201) ieguva tētis Normunds Felšs, kura fotogrāfiju iesūtīja sieva Laura Felša. Laura raksta: “Vēlos pastāstīt par savu brīnišķīgo vīru Normundu Felšu. Viņš ir divu meiteņu supertētis - kā saka vecākā meita Amēlija - Normis ir visstiprākais, vismīļākais un visgarākais papiņš pasaulē!!! Dažus mēnešus Normunds ir papiņš arī Odrijai. Uz viņu vienmēr var paļauties, viņš iemāca visu - izstāsta par to, kā rodas elektrība, kas ir zemeslode, iemāca skaisti zīmēt, iztrakojas tā, ka visi beigās piekusuši un gandarīti, un pats galvenais - Normunds ĻOTI mīl savas meitiņas!!! To var redzēt katru dienu. Es droši varu teikt, ka mūsu ģimene var lepoties ar tādu papiņu kā Normunds!"

Savukārt par laikraksta “Alūksnes Ziņas” simpātiju nominējām tēti Raimondu Pāsu. Viņu konkursam pieteica meita Līga Pāsa. Līga par savu tēti raksta: “TĒTIS. Tas ir tik ļoti silts vārds. Mūsu Tētis nerunā daudz, viņš dara daudz. Trīs teikumos nevar izstāstīt to siltumu! Tad, kad Rīgā viss ir slikti un nepareizi, es piezvanu tētim un stāstu, viņš uzklausa un tikai nosaka: "Kad tu vienreiz brauksi mājās?" Tad es aizbraucu, mēs ieslēdzam kādu krievu filmu vai “Dinamo” hokeja spēli, un viss atkal kļūst labi un pareizi. Tētis vienmēr saka: "Neķer kreņķi, meitiņ, viss būs labi!" Šis viņa vieglums man seko līdzi cauri dzīvei - paldies par to! Vēl atceros, kā pēcpadomju laikos veikalos nevarēja nopirkt tik daudz lietu kā tagad, bet tētis vienmēr brauca mājās un atveda šokolādi “Fregata” vai kokakolu. Arī tagad nekas daudz nav mainījies, tikai kola garšo sliktāk.”

Kategorijas