Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Liepnā atklāj bērnu rotaļu laukumu

2016. gada 12. septembris 14:40

6226

10.septembrī, noslēdzoties desmitajam gaisa balonu festivālam “Liepna no putna lidojuma”, pie Liepnas tautas nama tika atklāts jaunais bērnu rotaļu laukums. Laukums tapis ar “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) finansiālu atbalstu projektu konkursa “LMT Latvijai” ietvaros, informē pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Druvis Mucenieks.

Atklāšanas pasākumā klātienē piedalījās projekta īstenotāji biedrība “Liepna – manas mājas”, LMT biznesa klientu centra “Valmiera” vadītāja Santa France, Liepnas un Mālupes pagasta pārvaldes vadītāja Iveta Priede, kā arī pagasta iedzīvotāji un bērni. Vislielākais prieks atklāšanas pasākumā staroja tieši no bērniem, kuri uzreiz steidza iemēģināt jauno rotaļu laukumu.

Projekta vadītāja S.Bordāne ir gandarīta, ka ieceres realizācijas laikā labiekārtots laukums pie Liepnas tautas nama, kurā pagasta bērni turpmāk varēs pavadīt brīvo laiku fiziskās aktivitātēs svaigā gaisā. “Katram Liepnas iedzīvotājam novēlu, piepildīt kādu ieceri un vēl kādu sapni! Turpinot projektā iesākto ideju par vides labiekārtošanu un domājot par veselīga un aktīva dzīvesveida popularizēšanu Liepnas pagastā, biedrībai ir nodoms projektu turpināt ar āra trenažieru uzstādīšanu pusaudžiem un jauniešiem,” stāsta S.Bordāne.

“Noslēdzoties desmitajam gaisa balonu festivālam, Liepnā bērniem un viņu vecākiem sākušies savi svētki, izbaudot sapņu piepildījumu par pašiem savu bērnu rotaļu laukumu. Lai izdodas īstenot nākotnes ieceri par āra trenažieriem aktīvai un veselīgai brīvā laika pavadīšanai Liepnā. Lai vienmēr apkārt ir bērnu prieks, smaids sejās un nerimstošas dzirksteles acīs!” rotaļu laukuma atklāšanā novēlēja LMT biznesa klientu centra “Valmiera” vadītāja Santa France.

“Liepnas bērnu rotaļu laukuma izveide”, kas saņēma 902,86 eiro finansējumu, ir viens no pieciem LMT konkursa “LMT Latvijai” finansējumu guvušajiem projektiem Alūksnes novadā. Projektu konkursā Alūksnes novada iedzīvotāji bija iesnieguši 33 projektu idejas, no kurām iedzīvotāju balsošanai otrajā kārtā tika izvirzītas 27.

“LMT Latvijai” mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši atbalstot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

Biedrības “Liepna – manas mājas” valdes priekšsēdētāja Baiba Sniedzāne pateicas LMT par sniegto finansiālo atbalstu, Alūksnes novada pašvaldībai, AANF fonda vadītājai Dzintrai Zvejniecei, Liepnas veikala “Maks” kolektīvam un Liepnas pagasta pārvaldes komunālās saimniecības pārzinim Eduardam Voilakam par atbalstu projekta realizēšanā. Paldies arī Ilgonim Pugejam, Jānim Bordānam, Sergejam Pņovam, Guntim Sinkam, Gintam Bordānam, Mārītei Pugejai, Lienītei Zučikai, Dāvidam Bricam, Patrīcijai Karnītei un Liepnas vidusskolas 4., 6.,7.,10. un 11.klases skolēniem par ieguldīto darbu. 

Kategorijas