Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kas un kad Latvijā izravēs ”nezāles” un dos Latvijas iedzīvotājiem cerību un ticību rītdienai?

2010. gada 22. februāris 14:19

483

Šādi jautājumi būtu jāuzdod Latvijas Saeimā sēdošajiem politiķiem un Latvijas valdībai, kuru svēts pienākums ir nodrošināt nesaudzīgu cīņu ar tādām „nezālēm” kā korupcija, valsts „prihvatizācija”, mafija. Bet vai tas tiek darīts? Var droši atbildēt, ka šāda cīņa ir ļoti vāji organizēta un tikai vājākas tiek izravētas. Un to var viegli saprast, jo spēcīgākās „nezāles” dīga un veidoja sazarotu sakņu sistēmu no Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas brīža.

Pārfrāzējot var teikt, ka daudzas bijušās un esošās valsts amatpersonas un politiķi „auga” kopā, vai cieši blakus šīm „nezālēm” un  bija čakli to kopēji. Varbūt minētie apstākļi ir par iemeslu tam, ka pašlaik pie varas esošie nevar un negrib risināt sasāpējušos jautājumus pēc būtības, nevēlas un nespēj pieņemt nepieciešamos lēmumus. Varbūt tāpēc tauta neko neuzzināja, kurš organizēja vairāku vagonu ar padomju rubļiem (vairāki simti miljonu PSRS rubļu) izvešanu uz Krieviju, un kuri politiķi un amatpersonas no tā guva labumu (ja nemaldos tad Latvijas ministru prezidents tolaik bija I.Godmaņa (LPP/LC) kungs, Latvijas bankas prezidents bija E.Repšes (JL) kungs un bankas prezidenta vietnieks bija tagadējais Latvijas bankas prezidents I.Rimšēviča kungs). Bet tā taču bija Latvijas valsts nauda, kuru iespējams uzņēmīgie darboņi konvertēja ASV dolāros un ielika savos kontos tuvās un tālās ārzemēs, vai arī ar šo naudu veica citus personīga biznesa darījumus Krievijā. Varbūt tāpēc arī tagad šokējošā Parex bankas lietā būs virkne liecinieku, bet nevienas vainīgās amatpersonas. Parex bankas lietas sakarā š.g. 7.janvārī nosūtīju vēstuli Latvijas Ģenerālprokuroram, kurā lūdzu Latvijas iedzīvotājiem sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

  • Vai jautājums par Parex bankas glābšanu bija izskatīts Latvijas Nacinālās drošības padomes sēdē?  
  • Vai Latvijas valdība, pieņemot lēmumu par Parex bankas glābšanu, nepārsniedza savas pilnvaras?

Vai ir noskaidrotas tās Latvijas atbildīgās amatpersonas, kurām Parex bankā bija uzkrājumi un kuri piedalījās lēmumu pieņemšanā par Parex bankas glābšanu?

  • Vai Latvijas atbildīgās amatpersonas, kurām Parex bankā bija uzkrājumi, balsojot par bankas glābšanu, nav pārkāpušas Latvijas likumus?
  • Vai Latvijas valdības locekļi vai viņu ģimenes locekļi nav akciju turētāji vai līdzīpašnieki komercuzņēmumos, kuriem bija atvērti konti Parex bankā? 

Š.g. 19.janvārī saņēmu atbildi no Latvijas ģenerālprokuratūras, kurā kriminālprocesa Nr.12812002209 virzītājs, atsaucoties uz Kriminālprocesa likuma 375.panta 1.daļu norādīja, ka kriminālprocesa laikā krimināllietā esošie materiāli ir izmeklēšanas noslēpums.

No saņemtās atbildes diemžēl nevar saprast vai augstākminētie jautājumi tiks izskatīti kriminālprocesa ietvaros pēc būtības.
Analizējot notiekošo Latvijas „politiskajā virtuvē” var secināt, ka Saeimas deputāti un atbildīgās valsts amatpersonas joprojām dzīvo „trekno gadu” eiforijā. Latvijas politiskās partijas ir atdalījušās no tautas un Saeimas deputāti ir zaudējuši tautas uzticību. Tā vietā, lai radikāli mainītu valsts pārvaldes struktūru, tiek veiktas nebūtiskas esošās pārvaldes struktūras izmaiņas, kā rezultatā pie varas paliek visi tie, kuriem dzīves motīvs ir „ vārna vārnai acīs neknābj”.

Bet traģiska ir vispārējā tautas apātija un pašas tautas nevēlēšanās aktīvi iesaistīties savu tiesību aizsardzībā. Joprojām Latvijas tauta pacietīgi gaida, ka no malas atnāks kāds, kurš būs drosmīgs un izravēs visas Latvijas „nezāles”.  Diemžēl no malas neviens nenāks un neko nedarīs, tāpēc pašai tautai, ja tā grib izdzīvot, būs vien jāuzņemas „dārznieka” pienākumi. Izmantojot izdevību, vēlos aicināt Latvijas iedzīvotājus aktīvi iesaistīties politikā un  pašai   lemt savu likteni. Aicinu visus Latvijas iedzīvotājus, kuri ir integrējušies Latvijas sabiedrībā, neatkarīgi no savas sociālās vai nacionālās piederības aktīvi iesaistīties šajā cīņā.

Mums, Latvijas iedzīvotājiem, kopīgiem spēkiem ir jāpanāk:

  • tādu Saeimas deputātu ievēlēšanu, kuri rūpētos par savu valsti un tās iedzīvotājiem;
    Atklātību valdības, valsts pārvaldes un pašvaldību darbā, sabiedrības informēšanu;
    Latvijai lojāli noskaņotu, atbildīgu un moderni domājošu cilvēku iesaistīšanu valsts pārvaldē neatkarīgi no viņu dzimuma, vecuma un nacionālās piederības;
    Latvijas valsts „prihvatizācijas” procesā iesaistīto amatpersonu atbildība (kriminālā un morālā) Latvijas tautas priekšā;
    Latvijas tautsaimniecības (lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības, enerģētikas, celtniecības u.c.) harmoniska un sabalansēta attīstība, mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) konkurētspēja un to attīstība;
    Darba samaksas sistēmas sabalansēšanu visā publiskajā sektorā;
    Konsekventa nodokļu administrēšanas īstenošana;
    Cīņas pret nodokļu nemaksātājiem, PVN izkrāpšānu un „aplokšņu” algām aktivizēšanu;
    Korupcijas, ēnu ekonomikas, noziedzības un kontrobandas efektīva un enerģiska apkarošana;
    Visu Latvijas iedzīvotāju aktīva iesaistīšanāš sociālajās, kultūras un politiskajās aktivitātēs.

Aicinu atsaukties Latvijas pensionārus, arodbiedrību pārstāvjus un inteliģences pārstāvjus, kuri ir ar mieru piedalīties kopīgas cīņas par Latvijas tautas nākotni organizēšanai un koordinācijai visās Latvijas pašvaldībās. Mans telefona numurs - 26694977 un pasts - alfbu@inbox.lv

Kategorijas