Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Radīts stūrītis bērnu priekam

Līga Vīksna

2016. gada 16. septembris 00:00

21

Liepnas pagasta centrā atklāj bērnu rotaļlaukumu

Pie Liepnas pagasta tautas nama nedēļas nogalē atklāja bērnu rotaļlaukumu. Tas izveidots ar biedrības “Liepna – manas mājas” atbalstu.
Jaunais bērnu rotaļlaukums, kur bērni varēs pavadīt brīvo laiku fiziskās aktivitātēs svaigā gaisā, tapis, jo biedrības “Liepna – manas mājas” projekts guva finansiālu atbalstu “Latvijas Mobilā telefona” (LMT) projektu konkursā “LMT Latvijai” 902,86 eiro apmērā. Laukums iekārtots iepretim Liepnas tautas namam un blakus daudzdzīvokļu mājām.

Lielākā alga – prieks bērnu acīs
“Izzinājām Liepnas pagasta iedzīvotāju domas par iespējamiem vides uzlabošanas darbiem – vairākums bija par to, ka pagastā vajag bērnu rotaļlaukumu. “LMT Latvijai” konkurence bija liela, tādēļ vēl jo lielāks bija mūsu prieks, ka projekts guva atbalstu. Ja projektu tālākā virzība notiek ar balsošanu, kā tas bija arī šajā gadījumā, tad projekta iesniedzējam ir ļoti jāpiestrādā, lai mudinātu balsot – tā arī darījām. Mums ļoti palīdzēja arī Liepnas veikala “Maks” pārdevējas, rosinot iedzīvotājus aizpildīt anketas. Rosinājām balsot arī skolā, internetā. Bija ļoti liels prieks un gandarījums uzzināt, ka mūsu projekts atbalstīts – darbs nebija ieguldīts veltīgi, bet vislielākā alga ir prieks bērnu acīs,” stāsta biedrības “Liepna – manas mājas” valdes locekle un projekta vadītāja Sanita Bordāne.

Nākamā iecere – āra trenažieri
Bērnu rotaļlaukumā izvietoti arī soliņi atpūtai, līdzīgi soliņi izvietoti arī citviet Liepnā. To balstu veido laukakmeņi. S.Bordāne uzsver, ka soliņi ir biedrības pašieguldījums projektā, jo to uzstādīšanā piedalījās bērnu vecāki Ilgonis Pugejs, Jānis Bordāns un Sergejs Pņovs, kā arī skolas sētnieks Guntis Sinka. “Paldies arī Liepnas pagasta pārvaldes komunālās saimniecības pārzinim Eduardam Voilakam par atbalstu un skolotājai Mārītei Pugejai, kura kopā ar skolēniem izveidoja ļoti skaistus ielūgumus uz atklāšanas pasākumu. Liepnas vidusskolas skolēni arī iesaistījās laukuma sakopšanas darbos,” saka S.Bordāne.
Laukuma atklāšanā sestdien tika griezta lente, katrs tika pacienāts ar īpašām konfektēm.
S.Bordāne atzīst, ka biedrība pie sasniegtā neapstāsies. Jau ir tapis projekts par āra trenažieru iegādi un uzstādīšanu pusaudžiem un jauniešiem blakus jaunajam rotaļu elementam mazajiem bērniem. Projekts jau iesniegts Alūksnes novada pašvaldības izsludinātajā konkursā biedrībām.

Kategorijas