Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Durvis ver “Dārza Bodīte”

Līga Vīksna

2016. gada 16. septembris 00:00

119

Šonedēļ Alūksnē durvis apmeklētājiem vēra jauns veikals - “Dārza Bodīte”. Alūksniešiem tas radījis divas darba vietas divām pārdevējām.
Veikals pieder SIA “Emin Dārzam”, kam Rīgā ir vairumtirdzniecības bāze un kas pazīstams kā kvalitatīvu dārza preču izplatītājs. Uzņēmuma īpašniece Ineta Muižniece stāsta – uzņēmumam jau pieder līdzīgi veikali Gulbenē, kur jau līdz šim iepirkties brauca daudzi alūksnieši, Cēsīs, Bauskā un Aizputē. “Pētot dārza preču piedāvājumu Alūksnē, secinājām, ka ir lietderīgi veikalu atvērt arī Alūksnē. Nolēmām, ka esam te vajadzīgi, jo Alūksnē nav specializēta dārza preču veikala. Teju katrs vidējais latvietis mīl rušināties dārzā – centīsimies būt palīgi viņiem šajā darbā un vaļaspriekā,” saka I.Muižniece.
Veikalā strādā divas pārdevējas – alūksnietes Aija Jāņkalne un Sarmīte Birzgale. “Dārza Bodītē” pieejamas dažādas sēklas, mēslojums, augsnes ielabotāji, kūdras substrāti, plēves, darbarīki, līmlentes kaitēkļu pievilināšanai, materiāli floristikai, saimniecības preces, preces mājai un cits. “Ir nopērkami ziemas sīpoli, plašā sortimentā ir sīpolpuķes, kam tagad sākas stādīšanas laiks – 13 šķirņu narcises, vairāk nekā 20 šķirņu tulpes, lilijas, krokusi, arī baznīcas lilijas. Pavasarī tirgosim spraudeņus, kas Alūksnē līdz šim nebija pieejami. Alūksne ir ļoti skaista pilsēta! Mēs arī centāmies turēties līdzi un uz veikala palodzēm izvietojām kastes ar puķēm. Prieks, ka izdevās atrast labus darbiniekus, jo abas pārdevējas ir ļoti zinošas. Mums ir ļoti laba komanda – mums laimējās, tā reti notiek!” saka I.Muižniece.
A.Jāņkalne labprāt pati savā dārzā izmēģina daudz ko jaunu, tādēļ zina, ko ieteikt. Savukārt S.Birzgale Alūksnē pazīstama kā floriste – vairākus gadus strādājusi arī ārzemēs, tad atgriezusies, cepusi maizi pārdošanai, līdz uzrunāta darbam jaunajā veikalā.

Kategorijas