Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Black Cello Sabbath” - tikai Alūksnē!

Diāna Lozko

2016. gada 16. septembris 00:00

7

Toivo Tuberiks: “Ir svarīgi apvienot Latvijas un Igaunijas māksliniekus - Alūksne galu galā ir tik tuvu Igaunijai!”

23.septembrī pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centra Lielo zāli piepildīs iespaidīgas un neaizmirstamas leģendārāko rokmūzikas skaņdarbu variācijas septiņu izcilu čellistu izpildījumā. Īpašā koncertā, ar ko Kultūras centrs atklās jauno sezonu telpās, uzstāsies izcilais Latvijas čellu trio “Melo-M” kopā ar Igaunijas talantīgāko čellu kvartetu “C-Jam”.
Grupas ir apvienojušās, radot unikālu projektu tieši šai koncertprogrammai ar nosaukumu “Black Cello Sabbath”.

Emocijas un kvalitāte
Visi projekta dalībnieki ir ieguvuši akadēmisko izglītību. Koncertā Alūksnē būs iespējams novērtēt un izbaudīt šo akadēmiskās mūzikas virtuozu variācijas par visiem zināmajām “Black Sabath”, “Deep Purple”, “Bon Jovi”, “Queen”, “Mettalica” un citu rokmūzikas grupu izcilajiem skaņdarbiem. Koncerttūres producents Toivo Tuberiks uzsver - koncerts būs ļoti kvalitatīvs un emocionāls. Akadēmiskie mūziķi spēlēs smagā metāla un popmūzikas skaņdarbus, kas būs ļoti interesanti un efektīvi. Pašreiz koncertprogramma septembrī paredz tikai vienu koncertu Latvijā, un tas notiks tieši Alūksnē, taču T.Tuberiks cer, ka koncertprogrammu varēs piedāvāt arī citās Latvijas pilsētās. “Man šķiet ļoti svarīgi apvienot Latvijas un Igaunijas māksliniekus. Tā ir gluži vai mana misija! Mākslinieki jau sadarbojas starp Rīgu un Tallinu, taču es vēlos, lai mēs sadarbojamies arī starp citām un mazākām pilsētām. Alūksne galu galā ir tik tuvu Igaunijai, un man te ļoti patīk! Jums ir ļoti skaista pilsēta, un arī jaunais Kultūras centrs ļauj rīkot kvalitatīvus koncertus,” teic T.Tuberiks.

Augsta līmeņa mākslinieki
Jāatgādina, ka šī gada 17.janvārī Alūksnes Kultūras centrā notika svinīga līguma parakstīšana par sadarbību starp Alūksnes novada pašvaldību, Alūksnes Kultūras centru un Igaunijas lielāko koncertu un festivālu organizatoru aģentūru “Eesti Kontsert”. Noslēgtā sadarbība paredz augsta līmeņa igauņu mākslinieku uzstāšanos Alūksnē ar vairākiem koncertiem visu gadu. “Sadarbības rezultātā rīkojam dažādus koncertus. Šis būs jau ceturtais koncerts šā līguma ietvaros,” informē T.Tuberiks.
Viņš paredz, ka koncerts “Black Cello Sabbath” cilvēkiem noteikti patiks un arī Alūksne patiks tiem, kuri te nekad nav bijuši. “Man ir ļoti patīkami sadarboties ar Alūksnes kultūras darbiniekiem un man ļoti patīk Alūksne kā pilsēta!” pauž T.Tuberiks.

Kategorijas