Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Cik aktīvi sekojat līdzi Olimpisko spēļu norisei?

2010. gada 19. februāris 15:50

566

Jānis Veļķeris, skolnieks:
Iespēju robežās seko līdzi savējo startiem
Andis Pops, sporta aktīvists:
Nelaiž garām sev tuvo sporta veidu tiešraides
Dzidra Mazika, pensionāre:
Olimpiāde pati par sevi ir īpašs notikums

Jānis Veļķeris, skolnieks
Olimpiskās spēles ir ļoti gaidīts notikums, jo tur piedalās mūsējie. Gribēju noskatīties arī atklāšanu, bet modinātājs nenozvanīja. Kad pamodos, ceremonija jau gāja uz beigām. Sacensību tiešraidēs sekoju līdzi kamaniņu braucēju, biatlonistu un slēpotāju startiem. Trešdien cēlos agrāk augšā, lai redzētu Latvijas hokeja komandas spēli pret Krieviju. Principā cenšos skatīties visas tiešraides, kur piedalās latvieši, bet visvairāk mani interesē biatlons. Domāju, ka līdz šim viņiem ir samērā labi veicies. Sevišķi pirmajos startos, kur Ilmārs Bricis ieguva 14.vietu, Andrejs Rastorgujevs – 50.vietu, bet Kristapam Lībietim pietrūka pavisam nedaudz, lai kvalificētos iedzīšanai. Ar viņiem man saistās lielākās cerības uz augstiem rezultātiem. Biatlonistu startiem sekoju līdzi arī ārpus Olimpiādes notiekošajās sacensībās. Tāpat skatos hokeja spēles, taču Olimpiāde ir īpašāka. Tur tomēr sapulcējas pasaules spēcīgākie sportisti, tāpēc prieks, ka starp viņiem ir arī daudzi mūsējie. Kad piedalās savējie, tad uzreiz ir interesantāk skatīties.

Andis Pops, sporta aktīvists
Šīgada Olimpiskajās spēlēs mani visvairāk interesē hokejs, biatlons un slēpošana. Lai noskatītos ar šiem sporta veidiem saistītās tiešraides, esmu gatavs celties pat nakts vidū augšā. Piemēram, atklāšanas ceremoniju neskatījos, jo tā sākās četros no rīta un speciāli celties negribējās. Savukārt, ja tajā pašā laikā notiktu hokeja spēle, tad bez ilgas domāšanas uzliktu modinātāju, lai varētu just līdzi. Arī naktī no piektdienas uz sestdienu es noteikti būšu starp tiem, kas vēros Latvijas komandas spēli pret Čehiju. No individuālajiem sporta veidiem iespēju robežās gribu noskatīties biatlonistu startus. Daudzi liek cerības uz bobsleja četrinieku, tomēr man šķiet, ka viņi labākajā gadījumā varētu izcīnīt 4. - 6.vietu. Ne tāpēc, ka Jānim Miņinam šobrīd ir veselības problēmas. Vienkārši Pasaules kausa posmos, kur viņi veiksmīgi startējuši, ne vienmēr bijusi visu spēcīgāko sportistu buķete. Katrā ziņā pat tad, ja ar medaļām mūsējiem neveiksies, varam būt lepni, ka starp olimpiešiem ir tik daudz mūsējo. Cerams, nākamajās spēlēs viņu būs vismaz divtik vairāk.

Dzidra Mazika, pensionāre
Neesmu liels sporta fans, bet Olimpisko spēļu tiešraides cenšos nepalaist garām. Gan tāpēc, ka Olimpiādes nenotiek katru gadu, gan arī tā iemesla dēļ, ka tur startē mūsējie. Tiešraidē noskatījos Olimpisko spēļu atklāšanu, ko diemžēl aizēnoja iepriekšējā dienā notikušais negadījums ar Gruzijas kamaniņu braucēju. Nespēju šīs ziņas uztvert vienaldzīgi, tāpēc atklāšanas ceremonija šoreiz neradīja tik pozitīvas emocijas, kā citkārt. No pārējām tiešraidēm mani visvairāk interesē tās, kur startē alūksnieši. Par viņiem sirsnīgi turēju īkšķi: priecājos par Olimpisko spēļu debitantu Andreju Rastorgujevu un pārdzīvoju, kad Kristapam Lībietim sprintā pietrūka vien pāris sekunžu ātrāka rezultāta, lai iekļūtu labāko sešdesmitniekā. Vēl mani saista hokejs, kas ir viens no tiem retajiem sporta veidiem, kam sekoju līdzi arī ārpus Olimpisko spēļu norises. Protams, gribas, lai mūsējiem veicas, taču pat tad, ja viss neizvērtīsies tik labi, cik gribētos, Olimpiāde pati par sevi ir gana īpašs notikums, lai tā radītu foršas sajūtas.

Kategorijas