Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Beidzas “Mis un Misters Alūk­sne” atlase

Ilze Bogdanova

2010. gada 19. februāris 14:39

5662

Otrdien Alūksnes tautas namā notika konkursa “Mis un Misters Alūksne” atlase, kas pulcēja vairāk nekā 20 interesentus.  “Aiz strīpas” palika vien daži jaunieši, jo šīgada konkursā plānots veidot 10 dalībnieku pārus.

“Tā kā konkurss pirmo reizi notiks pilsētas svētku laikā Pilssalas estrādē, tad gribētos, lai pasākums tiešām izvērstos krāšņāks un skatāmāks. Bez liela dalībnieku skaita to nevarētu izdarīt, tāpēc prieks, ka atsaucība izrādījās liela,” saka Alūksnes tautas nama pasākumu organizatore un konkursa “Mis un Misters Alūksne” rīkotāja Evita Bogdanova. Konkursā piedalīsies Edgars Bērziņš, Raimonds Celms, Roberts Kovaļenko, Igors Martinovs, Druvis Mucenieks, Juris Mucenieks, Rihards Salaks, Edgars Strapcāns, Edijs Vanags un Ēriks Voits, kā arī Zane Apsīte, Inita Arāja, Jogita Augstkalniete, Zanda Bondareva, Elīna Briede, Sindija Iesalniece, Zane Kalniņa, Lelde Kozilāne, Krista Šneidere un Aiga Voite.
Vērtē gan personību, gan ārieniE.Bogdanova norāda, ka galvenais kritērijs atlasē ir jauniešu prasme sevi pasniegt un attieksme, ar kādu viņi apņēmušies iesaistīties konkursā. “Ir skumji, ja jaunietis, stāstot par sevi, var pateikt tikai vārdu, uzvārdu, kur dzīvo un kur mācās, tāpēc ņēmām vērā, cik viņš ir atbrīvots un cik daudz spēj par sevi izstāstīt,” viņa apgalvo.Tāpat uzmanība pievērsta jauniešu auguma parametriem un konkursa nolikumā minētajiem kritērijiem. Piemēram, priekšroka dota tām meitenēm, kas ir virs 1,70 metriem, kurām nav tetovējumu un kuras izceļas ar sievišķīgām formām. “Dažkārt jaunieši nemaz neapzinās, ko viņi izdara ar saviem ķermeņiem, nesājot džinsus ar zemu jostas vietu, taču tāda ir realitāte,” spriež konkursa rīkotāja.
Gatavoties konkursam sāks martāViņa atklāj, ka nodarbības jauniešiem sāksies jau martā. Plānots, ka ar viņiem strādās skatuves runas pedagogs Daiga Bētere, psiholoģe Daiga Sliņķe, fizioterapeite Līga Tomsone, frizieris Māris Vīgups un titula “Misters Alūksne 2006” ieguvējs Roberts Gurskis, kas jauniešus iepazīstinās ar defilē. Intensīvāks nodarbību grafiks sāksies maijā, kad ar jauniešiem sāks strādāt horeogrāfs un ilggadējais sadarbības partneris Raivo Andersons. “Tā kā daudzi no konkursantiem mācās 12.klasē, tad nodarbību grafiku esam sastādījuši tādā veidā, lai tas netraucētu mācībām un vienlaikus mēs varētu pienācīgi sagatavoties konkursam,” uzsver E.Bogdanova.

Kategorijas