Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē remontē, labiekārto un būvē

Līga Vīksna

2016. gada 23. septembris 00:00

1084

Alūksnes pilsētā šobrīd vairākās vietās notiek dažādi darbi, lai labiekārtotu teritoriju un radītu ko jaunu.
Pilsētas centrā strādā SIA “Ceļinieks 2010”, lai pabeigtu skvēra labiekārtošanu pie Bībeles muzeja - maina celiņu segumu, labiekārto teritoriju, sagatavo puķu dobi, ierīko dekoratīvo apgaismojumu. Darbu izmaksas ir 33 741 eiro (ar PVN). Ir sākti arī darbi, lai rekonstruētu gājēju ietvi Torņa ielā posmā no Pils līdz Rijukalna ielai.

Pārsūdz iepirkumu
Darbi Lāčplēša, Vējakalna un Rijukalna ielas pārbūvei, ūdensvada un kanalizācijas izbūvei Rijukalna ielā un ūdensvada izbūvei Vējakalna ielā vēl nav sākušies, jo ir iesniegta pārsūdzība.  Alūksnes novada pašvaldība par uzvarētāju šajā iepirkumā atzina SIA “Limbažu ceļi”, kas apņēmās darbus veikt par 306 909 eiro (bez PVN). Cits pretendents šo lēmumu ir pārsūdzējis. Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis uzsver – tas kārtējo reizi kavē iecerēto darbu veikšanu. “Kad stāsies spēkā jaunais iepirkumu likums, tajā būs paredzēts, ka, ierosinot pārsūdzību, ir jāiemaksā drošības nauda. Ja vinnē - naudu atgūst, ja nevinnē pārsūdzību – nauda tiek zaudēta. Tagad: kā tikai kādam kaut kas nepatīk, tā ierosina pārsūdzību, tādējādi arī nepamatoti kavējot darbu sākšanu,” saka A.Dukulis.

“Iegāž” projektētājs
A.Dukulis norāda, ka pašvaldība jau mēnesi gaida, lai ar SIA “ReRe Vide” noslēgtu līgumu par rekonstrukcijas darbu sākšanu Rūpniecības un Ganību ielās. “Mūs “iegāza” projektētājs, uzņēmums  “DG Baltic”, jo nenodod noteiktajā termiņā projektu. Tiklīdz būs un gūsim projekta pieteikuma apstiprinājumu, varēsim sākt būvniecības darbus,” saka A.Dukulis. Darbu līgumcena ir 995 599 eiro (bez PVN). Vai nebūs līdzīgi kā ar Pils ielas rekonstrukciju savulaik, kad vēlā rudenī noņēma veco asfaltu un pa rudeni, ziemu, pavasari autovadītājiem transports bija jālauž pa bedrainu ielu, jo ziemā darbi nenotiek? A.Dukulis atzīst – darbus noteikti grib iesākt šoruden. “Mērķis ir rudens periodā paveikt visus darbus līdz mirklim, kad jāieklāj jaunais asfalta segums, ko darīs nākamgad. Ja laika apstākļi atļaus, darbus veiks pa posmiem, nevis visā ielā uzreiz, lai pa ziemu ielas pamatne “nosēstos” un pavasarī varētu kvalitatīvi ieklāt jauno asfaltu. Tāpat arī trim ielām gar parku,” saka A.Dukulis.

Remontēs laipas un stāvlaukumu
Ziemas mēnešos pašvaldība arī veiks Lujāna drupu teritoriju sakopšanu – nojauks vecos mūrus un notīrīs apaugumu. “Ziemā taps arī projekts Pilssalas laipām, no kurām startē laivas ūdens motosporta sacensībās, un projekts blakus esošajam stāvlaukumam. Apzināsim, cik tas varētu izmaksāt, lai var paredzēt līdzekļus no pašvaldības budžeta un šo Pilssalas teritoriju sakārtot līdz ar jaunās multifunkcionālās ēkas būvniecību. Darbi jāpaveic tā, lai nākamvasar nenāktos izlaist ierastās ūdens motosporta sacensības Alūksnes ezerā,” stāsta A.Dukulis. ◆

Kategorijas