Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Liepnā – jauna autobusu pietura

Līga Vīksna

2016. gada 23. septembris 00:00

33

Liepnas pagasta centrā ir demontēta vecā autobusu pietura un vietā izvietota jauna – daudz mazāka, nekā bija iepriekšējā, kas sevī glabāja daudzu gadu kultūrslāni.
“Valsts akciju sabiedrības “Latvijas autoceļu uzturētājs” Alūksnes ceļu rajona Alūksnes nodaļai šogad no autoceļu ikdienas uzturēšanas līdzekļiem bija jāremontē pieci autobusu pieturvietu paviljoni, bet viens jāuzbūvē no jauna. Pirms darbu veikšanas autobusu pieturvietas tika apsekotas un kopīgi ar VAS “Latvijas valsts ceļi” Alūksnes nodaļu tika sastādīti defektu akti atbilstoši katra paviljona esošajam stāvoklim. Šos defektu aktus apstiprināja Satiksmes ministrija, saskaņā ar šo lēmumu Liepnas autobusu pietura bija jānojauc,” stāsta “Latvijas autoceļu uzturētājs” sabiedrisko attiecību speciālists Miks Lūsis.
Tagad Liepnā ir uzbūvēts tipveida vieglmetāla autobusu pieturvietas paviljons 3,75x1,4 metru platībā, jo esošais paviljons neatbilda arhitektūras prasībām apdzīvotā vietā. “Darbus veica SIA “Kraups” pēc iepirkumu procedūras rezultātiem. Šāda tipa trīs paviljoni ir jau uzbūvēti pie autoceļa Alūksne-Zaiceva, viens Zeltiņos un viens arī Alsviķos. Pašu spēkiem veicām remontdarbus vēl četriem autobusu pieturvietu paviljoniem: pie autoceļa A2 Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža (Veclaicene) un vienam paviljonam pie autoceļa Ilzene-Līzespasts. Visi paviljoni aprīkoti arī ar soliņiem un betona atkritumu urnām. Kopējās darbu izmaksas ir 16 837 eiro (ar PVN),” saka M.Lūsis. ◆

Kategorijas