Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aizvada pirmos startus Olimpiādē

Ilze Bogdanova

2010. gada 16. februāris 18:05

469

Šobrīd centrālais notikums sporta dzīvē ir Vankūverā (Kanāda) notiekošās XXVI ziemas olimpiskās spēles, uz kurām devās arī četri Alūksnes sportisti. Vairums no viņiem jau paspējuši aizvadīt savus pirmos startus, tomēr nozīmīgākie pārbaudījumi vēl ir priekšā.

Pirmā uz starta līnijas stājās biatloniste Žanna Juškāne, kas 7,5 kilometru sprintā ierindojās 79.vietā no 88 finišējušajām sportistēm. Pēc finiša viņa žurnālistiem atzinusi, ka distancē par sevi likušas manīt slimības sekas, proti, jau esot Kanādā, viņa apaukstējusies un bijušas bažas par angīnu. Neņemot vērā to, Ž.Juškāne devusies distancē, taču uz beigām vienkārši pietrūcis spēka.
Cer uz individuālo distanciSalīdzinoši neveiksmīgi startus sprinta distancē aizvadījuši arī vīrieši, kuriem problēmas radīja nelabvēlīgie laika apstākļi. “Kopš vien esmu bijis sportā, pirmo reizi piedzīvoju tādu gadījumu, kad pirmie sportisti, kas dodas trasē, sadala arī pirmās vietas,” atzīst biatlona treneris Intars Berkulis. Pēc pirmo sportistu došanās distancē sācis smidzināt, tas sniegu padarīja graudainu un cietu, bet vēlāk, sākot snigt, trase pārvērtusies slapjā pļurā. “Pašam dūša bija papēžos, jo mūsējiem nav tādu slēpju, ar kurām tādos apstākļos skriet,” viņš saka. Par spīti visam, vienam no alūksniešiem – Andrejam Rastorgujevam – izdevies kvalificēties iedzīšanai, finišējot sprintā 50.vietā. Savukārt otram no Alūksnes startējušajam biatlonistam Kristapam Lībietim līdz kvalifikācijai pietrūka vien septiņu sekunžu, sportistam paliekot 64.vietā. I.Berkulis ir pārliecināts, ja ne nelabvēlīgo laika apstākļu, tad kvalificēties iedzīšanai būtu spējis arī otrs alūksnietis.  Nu viņš gatavojas ceturtdien paredzētajiem startiem 20 kilometru individuālajā distancē. Pēc Latvijas laika sievietēm starts tiks dots pulksten 20.00 vakarā, bet vīriešiem trīs stundas vēlāk. Vēl pirms došanās uz Vankūveru K.Lībietis atzina, ka šī ir distance, kurā no latviešiem varētu gaidīt visaugstākos rezultātus. Tam piekrīt arī I.Berkulis. “Skriešana nav mūsu stiprā puse, tāpēc visu izšķirs šaušana: ja puišiem izdosies nepieļaut vairāk par vienu kļūdu, tad varam cerēt arī uz augstiem rezultātiem,” apgalvo Latvijā palikušais treneris.
Cenšas saglabāt optimismuNeapskaužamā situācijā nokļuvis ceturtais Latvijas olimpiskajā komandā iekļuvušais alūksnietis – bobslejists Intars Dambis. Kopā ar pārējiem sava četrinieka stūmējiem – Oskaru Melbārdi un Daumantu Dreiškenu – viņa dalība Olimpiādē atkarīga no pilota Jāņa Miņina veselības stāvokļa, kuram Kanādā veikta apendicīta operācija. “Kādas var būt izjūtas? Atbraucām, lai cīnītos, bet re, kā sanāk. Protams, ir skumji, bet tāda ir dzīve,” jautāts par pašreizējo noskaņojumu, saka I.Dambis. Lai gan līdz četrinieku ekipāžu startiem atlicis tikai mazliet vairāk par nedēļu, sportists norāda, ka cerība vēl nav zudusi un puiši cenšas saglabāt optimismu.

Kategorijas