Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē laupa gaišā dienas laikā

Līga Vīksna

2010. gada 17. februāris 06:52

4414

Vakar pašā Alūksnes pilsētas centrā gaišā dienas laikā notikusi laupīšana - divi pagaidām nenoskaidroti vīrieši, pārdevējai sejā iepūšot asaru gāzi, nozaguši juvelierizstrādājumus SIA “Donita” grāmatnīcā.

Vidzemes reģiona Prevencijas grupas Vecākā inspektore Dace Jukāma norāda, ka Alūksnes iecirknī informācija par notikušo saņemta 16.februārī pulksten 9:20. Materiālais zaudējums – vairāki tūkstoši latu. “Uzsākts kriminālprocess. Plašākus komentārus par notikušo policija pagaidām nesniedz,” saka D.Jukāma.

SIA “Donita” direktore Spodra Matisāne atzīst – notikušais ir šokējošs atgadījums. “Nezinu, kā cilvēkiem ir jādzīvo, lai kaut ko tādu iedomātos paveikt. Diemžēl tas neskar tikai mūs - zinām, ka pagājušajā nedēļā bijusi juvelierizstrādājumu veikala aplaupīšana Smiltenē, pirms tam – Aizputē. Es labprāt no šādiem gadījumiem gribētu cilvēkus pasargāt, bet receptes tam nav. Pasaulē strauji ir palielinājušās juvelierizstrādājumu cenas, tādēļ šīs preces zagļi iekāro. Pieļauju, pēc tam nozagtās mantas tiek pārdotas tālāk uzpircējiem,” saka S.Matisāne.

S.Matisāne pieļauj, ka laupītāji bija apstaigājuši Alūksnes veikalus un izpētījuši, kur izdevīgāks laupījums. “Tas bija izplānots. Mēs uzbrucējus neatpazinām – viss notika dažās sekundēs! Diemžēl cilvēki nav gatavi šādiem gadījumiem un nezina, kā uzreiz rīkoties – jābūt profesionālim, lai stātos uzbrucējiem pretī. Es uzreiz zvanīju policijas priekšniekam – viņi bija ļoti operatīvi un ieradās pie mums pēc trim minūtēm. Zādzības brīdī citu pircēju veikalā nebija,” stāsta S.Matisāne. Viņa tic, ka policijai izdosies īsā laikā notvert vainīgos. “Valstī kopumā ir jāgādā, lai šādi gadījumi neatkārtotos,” saka S.Matisāne.

Laikraksts “Ziemeļlatvija” raksta, ka 8.februārī, īsi pirms darba laika beigām, apzagts juvelierizstrādājumu veikals “Beāte” Smiltenē. Arī tur zagļi bijuši divi vīrieši, kas pret pārdevēju nav pielietojuši spēku. Policijas rīcībā ir veikalā “Beāte” uzstādītās videonovērošanas kameras ieraksts, kurā redzami abi zagļi. Ir versija, ka viņi nav vietējie iedzīvotāji.

Kategorijas