Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Galda tenisisti atsāk spēles

Didzis Bauers

2016. gada 30. septembris 00:00

7

Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnes bērnu un jaunatnes sporta skolas angārā notika “Lagūnas” kausa izcīņas 1.kārta, kurā 24 dalībnieki cīnījās par uzvaru.
Šogad galda tenisisti ir mainījuši formātu un izspēles kārtību, lai piesaistītu spēlētājus un uzturētu intrigu. Gada sākumā izspēlēja pavasara turnīru un tagad - pirmo rudens kārtu. Pirmoreiz organizē sporta kluba četru kārtu kausu. Zīmīgi, ka tieši pirms 18 gadiem 25.septembrī tika dibināts Alūksnes galda tenisa klubs “Lagūna” un tieši šajā datumā aizvadītas pirmās sacīkstes.
Uz šo kārtu bija ieradies ļoti spēcīgs sastāvs ar viesiem no Igaunijas. Mūsējiem varēja uzreiz redzēt tos, kuri pa vasaru trenējušies un parādīja labu sniegumu, pārējiem tik labi neveicās. “Sacīkstē uzvarēja smiltenietis Juris Siliņš. Lai kā centāmies, viņš tomēr ir klasi augstāks par mums visiem. Pašam šķiet, ka esmu labi vasarā pastrādājis un šādā konkurencē izcīnīt trešo vietu ir ļoti labs rādītājs. No sākuma domāju par iekļūšanu tikai astoņniekā, jo bija labākie gulbenieši un valmierieši. Pie mums brauc spēlēt, var teikt, no visa Vidzemes reģiona un Rēzeknes. Labākais Igaunijas pārstāvis izcīnīja ceturto vietu. Viņi visi ir apmēram mūsu spēkos, tā ka ir interesanti. Par alūksniešu  sniegumu jāsaka, ka vēl ir vasara galvā - varēja nospēlēt labāk. Spēlējot ar šiem pretiniekiem, ir jāparāda visas labākās prasmes, lai uzvarētu,” stāsta sacensību organizators Aivars Dulbergs.
30.oktobrī sāksies cīņas Tautas līgā, kurā alūksnieši startēs ar savu komandu. Iepriekš mūsējie ir startējuši citās komandās, bet šogad izmēģinās spēkus paši. Kuldīgā startēs A.Dulbergs, Guntis Dulbergs, Ingus Meisters, vecmeistars Valdis Prilužnijs un jaunais spēlētājs Dmitrijs Volkovs. Sakarā ar startiem Tautas līgā mainīsies arī “Lagūnas” kausa izcīņas laiki. Organizatori aicina sekot informācijai kluba mājaslapai portālā “draugiem.lv”. Tagad alūksnieši gatavojas startēt turnīrā Igaunijā Pilvā un Gulbenē. Oktobra sākumā paredzēts J.Baltauša atceres turnīrs.
Klubs saka paldies Alūksnes novada domei par finansiālu atbalstu jaunu tīkliņu, bumbiņu, tenisa raķešu gumiju un tablo iegādei. ◆

Rezultāti

Vietu sadalījums:
1. Juris Siliņš (Smiltene)
2. Guntis Lezdiņš (Valmiera)
3. Aivars Dulbergs (Alūksne)
11. Valdis Prilužnijs (Alūksne)
16. Ingus Meisters (Ape)
17. Aleksandrs Levada (Alūksne)
21. Dmitrijs Volkovs (Alūksne)
23. Rauls Vīksna (Ape)
24. Genādijs Sergejevs (Alūksne)

Kategorijas