Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tehniskas kļūmes dēļ izstājas no rallija

Mārīte Dzene

2010. gada 16. februāris 10:42

694

Latvijas rallija čempionāta otrā posma rallija “Sarma 2010” pirmās dienas tumsas ātrumposma otrajā braucienā Apes novada autosportistam Zigurdam Kalniņam un Ģirtam Dombrovskim sacensības beidzās. Pirmais starts ar jauno automašīnu “Honda” izradījās neveiksmīgs.

“Pirmo ātrumposmu beidzām pirmie, bet otrajā mašīna saniķojās un nācās izstāties. Sākumā domāju, ka mašīnai ir pārsists karteris, bet izrādījās, ka ir nosists eļļas filtrs. Cerējām automašīnu saremontēt, lai varētu cīņu turpināt ar “Super Rally” sistēmas palīdzību. Diemžēl neizdevās tik ātri atrast vienu detaļu, tāpēc svētdienas sešos ātrumposmos vairs nevarējām braukt,” stāsta Z.Kalniņš.

Viņš atzīst, ka neveiksmīgajā startā vainojama neliela tehniska kļūme jaunajai mašīnai. Z.Kalniņa/Ģ.Dombrovska ekipāža ir uzvarētāja Latvijas rallija čempionāta pirmajā posmā, kas bija Lietuvā, turklāt bija stabila pretendente uz goda pjedestālu 2WD klasē. Rallijā “Sarma”, kurā par uzvaru šajā klasē spēkojās 25 ekipāžas, uzvarētājs nebija zināms līdz pat pēdējam ātrumposmam. Gandrīz visu ralliju vadībā bija igauņu ekipāža Sanders Pērns/Kens Jarveoja, taču sacensību pēdējā posmā izcilu tempu uzņēma Latvijas ekipāža Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš. Vēl pirms pēdējās cīņas igauņi bija vadībā ar 1,3 sekunžu pārsvaru. Tomēr I.Ķilpis/A.Ceriņš uzvarēja. Trešo vietu ieguva dēls un tēvs Kaspars Īle/Arnis Īle.

Rallijā “Sarma 2010” uzvaru izcīnīja Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis, kas ir “Skandi Auto Rallija” komandas ekipāža. Otro vietu absolūtajā vērtējumā, gūstot uzvaru N4 klasē, guva Aivis Egle/Mārtiņš Jerums (“Tieto Kronus Rally Team”). Komandu ieskaitē labākā bija LMT rallija komanda.

Kategorijas