Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izveidota īpaša programma par tehnoloģiju lietošanu skolu psihologiem un sociālajiem pedagogiem

Juliana Maniševa

2016. gada 4. oktobris 12:56

56

Turpinot sadarbību ar mācību iestādēm, Amigo iniciatīva laimīgām ģimenēm sadarbībā ar psihologu Edmundu Vanagu izstrādājusi mācību programmu skolu psihologiem un sociālajiem pedagogiem Kā būt par vecāku 21. gadsimtā?. Programmas mērķis ir sniegt izglītības speciālistiem zināšanas un praktiskas iemaņas, kā veidot veselīgus mobilo tehnoloģiju lietošanas paradumus un kā par šiem jautājumiem runāt ar bērniem un viņu vecākiem.

Divu dienu bezmaksas mācībās ir aicināti pieteikties speciālisti no visas Latvijas. Dalībai mācībās tiks izvēlēti 25 motivētākie skolu psihologi un sociālie pedagogi. Divas dienas pieredzējuši speciālisti stāstīs, kā runāt ar bērnu par uzvedību virtuālajā vidē, kā pasargāt mazo skolēnu no pārmērīgas viedierīču lietošanas, kā veidot digitālo ierīču lietošanas noteikumus ģimenē, kā arī par to, cik īstas digitālajā vidē ir bērnu attiecības, pārdzīvojumi, emocijas un kā ar tām sadzīvot.

“Modernās tehnoloģijas ir kļuvušas par neatņemamu mūsu ikdienas daļu. Bieži vien ne tikai bērni, bet arī paši vecāki apmulst no tehnoloģiju piedāvāto iespēju dažādības. Tehnoloģiju pasaule paver lieliskas iespējas, ja tās izmanto gudri, vienlaikus jāiemācās izvairīties no riskiem, ko rada nepārdomāta rīcība . Tāpēc mēs aicinājām uz sadarbību vienu no Latvijas labākajiem psihologiem, lai kopā izstrādātu mācību programmu, kas sniegs atbildes uz mūsdienās aktuāliem un sāpīgiem jautājumiem, un palīdzētu Latvijas ģimenēm rast atbildi uz jautājumu, kā izaudzināt laimīgus bērnus drošā vidē un kā sagatavot viņus mūsu laikmeta aktuālajiem izaicinājumiem, tas ir – kā būt par vecāku 21. gadsimtā,” stāsta Artūrs Freimanis, SIA ZetCOM valdes priekšsēdētājs.

“Mūsdienās jau 40 % bērnu vecumā no 5 līdz 15 gadiem pieder sava viedierīce. Mūsu kā vecāku uzdevums ir sniegt nepieciešamās zināšanas, kā tehnoloģiju sniegtās iespējas izmantot droši, gudri un vērtīgi. Jāpalīdz uzturēt līdzsvaru starp virtuālo un reālo dzīvi, kas bērnam vienam pašam var sagādāt grūtības. Lai arī viedierīces lietojam katrs individuāli, tā var būt visu ģimeni vienojoša lieta, tikai jāprot tās izmantot savā labā,” par programmu stāsta tās izstrādātājs psihologs Edmunds Vanags.

Skolu psihologi un sociālie pedagogi no visas Latvijas ir aicināti pieteikties bezmaksas divu dienu mācībām un pēc programmas apgūšanas kļūt par vēstnesi, lai dalītos iegūtajās zināšanās ar kolēģiem un savas skolas audzēkņu vecākiem, organizējot izglītojošus seminārus un nodarbības.

Mācības notiks 2016. gada 20. un 21. oktobrī. Tās vadīs programmas autors psihologs Edmunds Vanags un iedvesmojoši vieslektori – runas pasniedzēja Krista Vāvere, psiholoģe Marija Ābeltiņa, Net-Safe Latvia Drošāka interneta centra pārstāvis, kā arī pieredzē par bērnu audzināšanu dalīsies TV raidījuma Superbingo vadītājs Armands Simsons. Lai pieteiktos mācībām, aicinām aizpildīt pieteikšanās anketu iniciatīvas mājaslapā www.laimigamgimenem.lv

Kategorijas