Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dalīsies pozitīvajās emocijās

Ilze Bogdanova

2010. gada 15. februāris 11:04

808

Rīt pulksten 15.30 Alūksnes muzejā tiks atklāta Lindas Arājas un Paulas Zariņas fotoizstāde “Pozitīvs laiks”.

Lai gan jaunietes ar fotografēšanu aizraujas jau divus trīs gadus, šī viņām abām būs pirmā izstāde. Piedāvājums izstādīt savus darbus plašākas publikas vērtējumam saņemts novembrī notikušajā Dārtas Veismanes fotoizstādes atklāšanā. „Kāds bija pateicis, ka arī mēs fotografējam. Vēlāk pie mums pienāca Alūksnes Bērnu un jauniešu centra direktore Eva Aizupe, jautājot, vai negribam veidot pašas savu izstādi. Protams, neatteicāmies, jo tas mums bija kaut kas pilnīgi jauns,” atceras Paula.
Iepazīstinās ar aizvadītās vasaras mirkļiemTā kā jaunietes saista ne tikai kopējs vaļasprieks, bet arī draudzība, licies tikai pašsaprotami, ka pirmā izstāde abām būs kopīga. Nolemts, ka katra izstādes vajadzībām atlasīs 20 savus labākos darbus. Ja Lindas darbos vairāk dominēs cilvēki, tad Paula priekšroku devusi pilsētas skatiem un iespaidiem no nesen notikušā ceļojuma uz Itāliju. Lielākā daļa no izstādē redzamajām fotogrāfijām tapušas pagājušajā vasarā. Tajā draudzenes daudz laika pavadījušas kopā, gūstot neskaitāmas pozitīvas emocijas. „Pozitīvas emocijas būs arī visas izstādes pamatā, jo laikā, kad apkārt ir tik daudz nomācošu lietu, gribējās radīt kaut ko ar patīkamām sajūtām saistītu,” atklāj Paula.
Mīļākā fotografēšanas vieta – pasākumiTiesa, tiem, kas regulāri ielūkojas meiteņu foto albumos „draugiem.lv”, šie darbi nebūs sveši. Tieši tur līdz šim jaunietes ievietojušas savas bildes, ļaujot ikvienam sekot līdzi gan viņu dzīves notikumiem, gan progresam fotografēšanā. Paulas albumā, galvenokārt, atrodamas ainavas un ikdienā parastas lietas, kas nofotografētas mazliet neierastākā veidolā. Savukārt Lindai par iecienītākajiem foto objektiem kļuvuši cilvēki publiskajos pasākumos. „Visvairāk man patīk fotografēt pasākumos, kur cilvēku ir tik daudz, ka tevi nemaz nemana. Brīži, kad tev ir iespēja nofotografēt cilvēku no malas un viņš nemaz to nemana, man patīk vislabāk,” saka Linda.
Pirmā izstāde kā pagrieziena punktsJautātas, vai nu draugiem nebūs mazliet neinteresanti doties uz izstādi, kur visi darbi jau zināmi, abas jaunietes atzīst: īpašais šajā izstādē būs tas, ka pirmo reizi fotogrāfijas varēs skatīt nevis datorā, bet gan reālajā dzīvē. Arī viņas pašas savas fotogrāfijas taustāmā veidā aplūkojušas tikai sakarā ar šo izstādi. Tas licis paskatīties uz paveikto jau ar citādu skatījumu. Tāpat izstādi abas uztverot kā pagrieziena punktu līdzšinējā darbībā. „Varbūt tas ir sākums tam, lai pēc vairākiem gadiem mēs Rīgā veidotu lielas personālizstādes, uz kurām cilvēki nāktu tikai tāpēc, ka tur redzamas mūsu bildes,” savas nākotnes cerības atklāj Paula.

Kategorijas