Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Astes un Ūsas” aicina līdzdarboties

Diāna Lozko

2016. gada 7. oktobris 00:00

11

Alūksnē aizvadīta otrā Lielā suņu pastaiga, ko rīkoja biedrība “Astes un Ūsas”, kā arī palīgi no Alūksnes Bērnu un jauniešu centra. Kopumā pastaigā piedalījās vairāk nekā 20 suņuki ar saviem saimniekiem, draugiem un atbalstītājiem. Lielās pastaigas noslēgumā atklāja šķēršļu joslu, ko tagad var izmantot ikviens interesents.

Atkal īsteno projektu
Lielās suņu pastaigas laikā sanākušajiem bija iespēja piedalīties dažādos azartiskos pārbaudījumos, kā arī pastaigas noslēgumā viesoties dzīvnieku mājā “Astes un Ūsas”, lai kopīgi iemēģinātu jauno šķēršļu joslu. Tā tapusi ar “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) finansiālo atbalstu projektu konkursā “LMT Latvijai”. Lai veidotu vietējo iedzīvotāju saikni ar biedrības “Astes un Ūsas” dzīvniekiem, īstenojot šo projektu, biedrība iedzīvotājiem piedāvās iespēju līdzdarboties un aktīvi pavadīt laiku, izmantojot šķēršļu joslu dzīvnieku apmācībai un socializēšanai. Ikviens interesents var iet uz dzīvnieku māju Ošu ielā un izmēģināt šo šķēršļu joslu, kā arī pieteikties dzīvnieku mājā un doties izskriet šķēršļu joslu ar kādu no patversmē dzīvojošajiem suņiem.

“Atdos” gudrākus suņus
“Esam priecīgi, ka varējām īstenot šo projektu. Tas dod iespēju labāk iepazīt dzīvnieku mājā mītošos suņus un viņu raksturu, ieteikt katram cilvēkam viņam piemērotāko dzīvnieku un jaunajiem saimniekiem atdot jau gudrākus suņus. Aicinām atsaukties ikvienu, kas vēlas kļūt par brīvprātīgo un palīdzēt apmācīt dzīvnieku mājā mītošos suņus. Šķēršļu joslu var izmantot arī citu suņu apmācībai,” teic biedrības “Astes un Ūsas” pārstāve Elīna Dambe. Projekta īstenotāji ar šo aktivitāti vēlas piesaistīt jaunus brīvprātīgos dzīvnieku mājai, organizēt aktīvus pasākumus bērniem un skolēniem, arī pieaugušajiem, lai apgūtu minimālas iemaņas dzīvnieku elementārai apmācībai. Atklāšanas pasākumā paraug­demonstrējumus jaunajā šķēršļu joslā rādīja arī biedrības “Remis” kinologi ar saviem suņiem, kā arī brīvprātīgie. ◆

Kategorijas