Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Senioru misija – turēties kopā

Diāna Lozko

2016. gada 7. oktobris 00:00

26

Starptautisko veco ļaužu dienu atzīmēja arī Alūksnes novada seniori. Svinīgajā pasākumā “Savējais starp savējiem” pagājušajā piektdienā Alūksnes Kultūras centrā godināja dažus no aktīvākajiem senioriem. Sanākušie varēja arī noklausīties sirsnīgu Normunda Rutuļa koncertu.
Alūksnes novada pensionāru apvienības priekšsēdētāja Daina Siņeļņikova pasākumā uzsvēra - lai arī pasaulē šo dienu dēvē par veco ļaužu dienu, Vidzemē sen jau šo nosaukumu nomainījuši uz daudz skanīgāku – senioru diena. Šādi lieli kopīgie pasākumi ļauj tikties senioriem no dažādiem pagastiem un apspriest arī viņiem aktuālas tēmas. “Piemēram, Zeltiņu pagasta pensionāru padomes priekšsēdētājs Dailis Bebris izteica vēlmi sadarboties ar Kalncempju pagasta senioriem. Viņiem nav līdera, kurš rīkotu aktivitātes, kā arī senioru šajā pagastā ir ļoti maz,” teica D.Siņeļņikova. Kopīga svētku sajūta lika atcerēties arī to, cik svarīgi ir būt otram un darboties neapstājoties. “Pēdējo gadu laikā ir ļoti izmainījies tas, kā mūs uzklausa pašvaldības un citās iestādēs. Nereti lielākā uzklausīšanas atslēga ir nākt ar savām idejām un piedāvāt kopīgus risinājumus, nevis ar saukli – mums vajag,” sacīja D.Siņeļņikova. Tieši līdzdarbošanās un kopīgi risinājumi spēj mainīt un iekustināt daudzus senioriem svarīgus jautājumus.
Svinīgajā pasākumā  pasniedza pateicības tiem senioriem, kurus pašas senioru biedrības un seniori ir ieteikuši. D.Siņeļņikova atzina, ka pateicību noteikti ir pelnījuši vēl vairāki seniori un, lai arī šoreiz paldies tika pateikts tikai dažiem, ikviens seniors būtu pelnījis šajā dienā īpašu atzinību – par savu iesaistīšanos. Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins sacīja, ka galvenais ir izkustēšanās no mājām un vēlme būt sabiedrībā, ko pierāda ikviens seniors, kuram ir svarīga būšana kopā. ◆


Biedrības “Alūksnes novada pensionāru apvienība” atzinības rakstus saņēma:

◆ Malienas pagasta pensionāru aktīviste Vizma Dravniece – par ilggadējo un rosīgo darbu vietējo senioru aktivizēšanai kopīgiem radošiem pasākumiem un aktīvu līdzdalību tajos.
◆ Ziemera pagasta pensionāru padomes locekle Ilze Kaktiņa – par aktīvu darbību senioru izglītojošo pasākumu veidošanu un pagasta tēla spodrināšanu ar līdzdalību vairākos amatiermākslas kolektīvos.
◆ Alūksnes pilsētas pensionāru biedrības “Sudrabs” rokdarbu pulciņa vadītāja Skaidrīte Svara – par radošās dzirksteles uzturēšanu senioru vidū, labdarības nozīmes novērtēšanu savā kolektīvā un spēju piesaistīt finansējumu pulciņa darbības nodrošināšanai.
◆ Alsviķu senioru kopas “Noskaņa” vadītāja Anna Rebane – par mērķtiecīgu darbu vecākās paaudzes iedzīvotāju saturīgas dzīves vides veidošanā un veiksmīgu sadarbību ar pagasta kultūras iestādēm.
◆ Alūksnes pilsētas pensionāru biedrības “Sudrabs” aktīviste Laima Tiltiņa – informācijas tehnoloģiju virsvadītājai biedrībā un novada apvienībā pateicībā par atbildību un radošām aktivitātēm.
◆ Veclaicenes tautas nama vokālā kvarteta dziedātāji Velta un Pēteris Melzobi – par ilggadēju dziesmas mīlestību un sakoptas sētas uzturēšanu Jaunlaicenes pagastā.
◆ Liepnas un Mālupes pagastu pārvaldes vadītāja Iveta Priede – par pagasta senioru darba novērtēšanu un viņu aktivitāšu, kas kalpo pagasta tēla stiprināšanā, atbalstīšanu.
◆ Alūksnes pilsētas pensionāru biedrības “Sudrabs” valdes locekle Līvija Galla – par aktīvu līdzdalību amatiermākslas kolektīvos un saimnieces gara uzturēšanu biedrībā gan svētkos, gan ikdienā.
◆ Annas pagasta bibliotēkas vadītāja Ina Balaņuka – par nenogurstošu ilggadējo darbu pagasta senioru dzīves vides uzturēšanā un iesaistīšanā tās norisēs.
◆ Pededzes pagasta senioru kopas dalībniece Vera Markova – par apliecinājumu, ka gadi ir lielākā bagātība, lai kopīgos pasākumos dotu nozīmīgu savas dzīves pieredzes daļu.
◆ Liepnas pagasta pensionāru padomes priekšsēdētāja Anna Apšusala – par aktīvu dalību pagasta kultūras dzīvē un senioru iesaistīšanā Liepnas sabiedriskajā dzīvē.
◆ Zeltiņu pagasta pensionāru padomes priekšsēdētājs Dailis Bebris – par darbu novada biedrības valdē un kaimiņu pagastu senioru rosināšanā aktīvam kopdarbam.
◆ Mārkalnes pagasta pensionāru padomes loceklis Jānis Soks – par aktīvu līdzdalību katrā padomes rīkotajā pasākumā un darbīgumu pagasta labā arī senioru vecumā.

Alūksnes novada pašvaldības pateicības rakstus saņēma:
◆ Alūksnes pilsētas pensionāru biedrības “Sudrabs” vadītāja Gita Tortuze - par mērķtiecīgu un sistemātisku darbu finansējuma piesaistīšanā Alūksnes pilsētas pensionāru biedrības “Sudrabs” kvalitatīvas darbības nodrošināšanā un biedru aktivizēšanai sabiedriskās norisēs pilsētas dzīvē.
◆ Ziemera pagasta pensionāru kopas vadītāja Jausma Paula – par ilggadēju radošumu, organizējot Ziemera pagasta senioru izglītojošo darbu, saliedējot viņus kultūras darba atbalstam, strādājot Alūksnes pensionāru apvienības valdē.
◆ Pededzes bibliotēkas vadītāja, aktīvo senioru pulciņa vadītāja Antoņina Girs – par mazākumtautību senioru saliedēšanu, iesaistīšanos daudzveidīgos padomes pasākumos un atbalstu Alūksnes novada pensionāru apvienības pasākumu rīkošanā Pededzē.

Kategorijas