Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tā ir tava dzīve. Citi to nedzīvos.

Pirms nedēļas Valmierā atklāta audzētava, kur vairāki astoņpadsmitgadīgi jaunieši, Valmieras vispārizglītojošo skolu skolnieki, dzīvesvietā mēģinājuši audzēt marihuānu. Uzsākta materiāla pārbaude. Kā atzīst Vidzemes reģiona kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks Ģirts Ezertēvs, pārrunu laikā ar puišiem radusies pārliecība, ka viņi, uzsākdami spēli ar uguni, nav ne sapratuši, ne apzinājušies savas rīcības sekas. Kad puišiem policijā tiek izskaidrota atbildība un iespaids, ko šī šķietami nevainīgā nodarbe atstās uz viņu turpmāko dzīvi, jaunieši pārdzīvo šokam līdzīgu stāvokli.

Tāpat viņi atzīst, ka vēl arvien ir nepietiekami informēti par tādiem jēdzieniem kā nodošana, kas krimināllikuma izpratnē tiek likta „vienā plauktā” ar tādiem jēdzieniem kā „pārdošana „un „realizācija”. Filmās redzētais un draugu(?!) „reklamētā” zālītes nevainīgā ietekme uz jauniešu veselību radījusi izkropļotu priekšstatu par narkotisko vielu ietekmi un sekām, kādas to lietošana atstāj uz organismu. Bieži pieminētais sniega bumbas efekts tiek izprasts tikai tad, kad pats jau kopā ar citiem, kam „nepaveicās”, galvu reibinošā ātrumā ripo lejā no kalna. Ģirts atzīst, ka prakse vairākkārt apliecinājusi – tikai retais apstājas pie marihuānas, lielākai daļai izrauties neizdodas un sākas liktenīgā ķēdes reakcija, kad narkotikas tiek nomainītas uz arvien efektīvākām. Jaunieši ir nepietiekami informēti arī par antisanitārajiem apstākļiem, kādās narkotikas tiek audzētas, ievāktas, pārvadātas, kas ar tām tiek darīts un kāds ir to sagatavošanas realizācijai process. Ja jaunieši saprastu, ka kopā ar „kaifu” viņi savā organismā uzņem arī svešu cilvēku ģenitāliju radītus izdalījumus, dzīvnieku sviedru un izkārnījumu piedāvātos labumus un veselu ķīmisko vielu savienojumu buķeti, kāre pēc kaifa ievērojami saplaktu. ( Te varētu ieteikt kaut vai sīkāk papētīt to vielu saturu, ko lej uz zaļajiem, šķietami nevainīgajiem marihuānas stādiņiem)

Un naivi būtu iedomāties, ka šīs nianses jums atklās kārotā kaifa piedāvātājs. Narkotiku izplatītājs jums noteikti nepastāstīs arī par tiem desmitiem jauniešu, par kuru dzīvībām pēc marihuānas pīpēšanas reanimācijā cīnās ārsti. Bet līdz tam katram no tiem 63% procentiem aptaujas dalībnieku, kas atklāj, ka Valmierā var brīvi iegādāties narkotikas, tikai jāzina, kur tās meklēt, varētu ieteikt – DOMĀ. TĀ IR TAVA DZĪVE. CITI TO NEDZĪVOS.

p.s. Narkotiku klātbūtni cilvēka organismā var noteikt arī pēc 3 – 4 nedēļām. Ballītē izsmēķētā cigarete Jums var atspēlēties pēc nedēļas, kad pēc narkotesta veikšanas jums var nākties stāties tiesas priekšā, šķirties no autovadītāja tiesībām, 500 latiem un vairākas diennaktis pavadīt administratīvajā arestā.

Kategorijas