Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aktīva darbošanās vainagojas ar izstādi

Agita Bērziņa

2016. gada 14. oktobris 00:00

9

Alūksnes muzejā līdz novembra sākumam izstādē “No diedziņa līdz...” apskatāmi Alūksnes pilsētas pensionāru biedrības “Sudrabs” dalībnieču darināti rokdarbi – pērļu rotas, krāsaini un rakstaini adīti cimdi, austi galdauti, siltas villaines un citi brīnišķīgi čaklām rokām darināti darbi. “Sudrabam” šī ir pirmā tik apjomīga izstāde.
Izstādes atklāšanā pulcējās ļoti daudz interesentu – ne vien darbu autores un pensionāru biedrības biedri: atbalstīt savējos bija ieradušies arī ģimenes locekļi un pensionāri no pagastiem. Skaistie darbi tapuši pensionāru biedrības rokdarbu pulciņā, ko vada rokdarbu meistare Skaidrīte Svara. “Bez vadītājas Skaidrītes nekā te šodien nebūtu. Kopš viņa pievienojās “Sudrabam” un sāka vadīt rokdarbu pulciņu, rosība ne mirkli nav apstājusies. Darināto darbu ir daudz, un ikdienā tos var redzēt pie mums “Pagrabiņā”, taču šoreiz tos piedāvājam apskatīt plašākam cilvēku lokam,” pauda Alūksnes pensionāru biedrības “Sudrabs” valdes priekšsēdētāja Gita Tortuze.
“Lai sāktu šūt, diegs ir jāiever adatā. Diegu sākām adatā vērt 2000.gada sākumā kopā ar Ziemera pagasta pensionāriem. Pirms pieciem gadiem, pārceļoties uz dzīvi Alūksnē, tiku uzaicināta uz tikšanos ar “Sudraba” pensionāriem, pēc kuras tad arī sākās mūsu kopīgā darbošanās,” atcerējās S.Svara. Viņa aicināja skaisto darbiņu darinātājas nesēdēt mājās, bet nākt un darboties kopā. “Pārnākam mājās – aizslēdzam durvis. Ieejam guļamistabā – arī aizslēdzam durvis. Palienam zem vatētās segas un nu strādājam. Bet, tiekoties ar cilvēkiem, sakām – kas tad tie par darbiem, es gan protu labāk. Nes ārā! Nāc parādi, ko tu proti! Nečubināsimies tikai mājās, bet nāksim un strādāsim visi kopā!” mudināja S.Svara. ◆

Kategorijas