Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Skolotāji saņem apbalvojumus

Alūksnes novada pedagogi nedēļas nogalē pulcējās Alūksnes Kultūras centrā, kur tika sumināti ar Atzinības rakstiem. Pasākuma vadītāja Ieva Bistrova uzsvēra – kamēr vien pasaulē būs jautājumi, uz kuriem vajag rast atbildes, tikmēr būs arī skolotāji!
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības Alūksnes nodaļas priekšsēdētāja Ziedīte Aigare skolotāju saimei vēlēja izturību un vienotību vairāk nekā citus gadus un zinātkārus skolēnus. Savukārt Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins uzsvēra, ka apbalvojumu ir pelnījuši visi skolotāji.
Skolotājus, kuri saņēma Alūksnes novada pašvaldības apbalvojumu “Pagodinājums izglītībā”, pieteica skolēni un vecāki, no sirds sakot daudz labu vārdu. 12.klases skolnieks Andrejs Bērziņš, raksturojot krievu valodas skolotāju Daci Bīberi, atzina, ka viņa ir skolotāja, kura prot aizraut, iedvesmot, “netaisa traģēdiju, ja kāds nav izpildījis mājasdarbu, bet priecājas, ja kāds to vispār ir izpildījis”. Pirmsskolas skolotājas Gitu Selgu un Indru Frunzu vecāku vārdā pieteica Sanita Bērziņa, norādot, ka “viņas ir īpašs tandēms, kas papildina viena otru un iemāca bērniem svarīgāko – mīlestību, attieksmi un izpratni”. Savukārt Alūksnes Bērnu un jauniešu centra Lego robotikas pulciņa dalībnieki Artis Eisaks un Artis Alksnis, raksturojot skolotāju Ivaru Vīksnu, atzina, ka viņš ir neatlaidīgs, nekad nesaka priekšā, kā darīt, bet liek pašiem nonākt līdz rezultātam, atļaujas sacensībās uzvilkt parūku, jokoties un būt kā jaunieši.
Pēc svinīgā pasākuma skolotāji tikās neformālā gaisotnē turpat Kultūras centrā, kur vakarā apmeklēja arī Dailes teātra izrādi “Svēta lieta”. ◆


Alūksnes novada pašvaldības apbalvojumu ,,Pagodinājums izglītībā” un naudas balvas saņēma četri pedagogi:

◆ Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolotāja Dace Bībere (naudas balva 400 eiro) - par ieguldījumu un sasniegumiem darbā ar talantīgiem skolēniem. Katru gadu skolotājas sagatavotie skolēni ar ļoti labiem rezultātiem startē Valsts izglītības satura centra novadu kārtu olimpiādēs un ir arī labi rezultāti valsts olimpiādes kārtās. Skolēni tiek iesaistīti arī konkursos un citās aktivitātēs, kur gūst augstus rezultātus.

◆ Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādes „Sprīdītis” skolotājas Gita Selga (naudas balva 200 eiro) un Indra Frunza (naudas balva 200 eiro) - par radošumu un sasniegumiem audzināšanas darbā. Darbu skolotājas organizē ciešā savstarpējā sadarbībā, aktīvi iesaistot arī skolotāja palīgu un vecākus. Abas skolotājas izceļas ar mērķtiecīgu, pārdomātu, secīgu audzināšanas darbu, kura rezultātā grupa tiek veidota par saliedētu kolektīvu. Regulāri tiek sagatavoti un vadīti radoši, interesanti pasākumi bērniem un vecākiem, arvien meklējot jaunas idejas.

◆ Alūksnes Bērnu un jauniešu centra skolotājs Ivars Vīksna (naudas balva 400 eiro) - par radošumu un sasniegumiem interešu izglītībā. 2015./2016. mācību gadā ar Lego pulciņa audzēkņiem iegūta 1.vieta “First Lego League „Trash Trek”” Latvijas čempionātā un tiesības piedalīties Igaunijas finālā. Organizēta Tehniskās jaunrades diena Alūksnes novada skolēniem maijā. Izstrādāta inovatīva Elektronikas pulciņa programma šim mācību gadam.


Izglītības un zinātnes ministrijas Atzinības rakstu saņēma trīs skolotājas no Strautiņu pamatskolas:
◆ sākumskolas klašu skolotāja Ligita Medisa – par radošumu un aktivitāti pedagoģiskajā darbā;

◆ dabaszinību, bioloģijas un ķīmijas skolotāja, direktores vietniece Līga Šteinere - par nozīmīgu darba
ieguldījumu izglītības jomā;

◆ direktore Ingrīda Pedece - par  nozīmīgu darba ieguldījumu izglītības jomā.


Alūksnes novada pašvaldības Atzinības rakstu saņēma:

◆ Bejas pamatskolas skolotāja Sarmīte Stebere.

◆ Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas skolotājs Sergejs Sverčkovs.

◆ Jaunalūksnes pirmsskolas izglītības iestādes “Pūcīte” skolotājas Ineta Čerbikova un Velga Žižijana.

◆ Jaunannas mūzikas un mākslas pamatskolas skolotāja Marita Zelča.

◆ Strautiņu pamatskolas skolotāja Tija Āboliņa.

◆ Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas skolotājs Mārtiņš Meisters.

◆ Strautiņu pamatskolas skolotāja Gunta Epnere.


Sumināja arī Alūksnes novada metodiskā darba čaklākos, izdarīgākos un aktīvākos koordinatorus:

◆ Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolotāji Ilona Riekstiņa (angļu valodā);  Inese Ločmele (ķīmijā); Rasma Gradovska (fizikā); Meta Lerha (bioloģijā); Tatjana Sjomkina (krievu valodā); Sanita Medne (latviešu valodā); Iveta Mikijanska, Inguna Vilemsone un Ingrīda Pilskalne.

◆ Alūksnes pilsētas sākumskolas skolotājus: Anitu Junkuri, Guntu Tuču un Jurģi Šatilovu.

Kategorijas