Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Alūksnes Ziņas” svin 16

Līga Vīksna

2016. gada 14. oktobris 00:00

10

Līga Vīksna, “Alūksnes Ziņu” galvenā redaktore

Ir aizritējis notikumiem bagāts gads, pienācis oktobris – krāsaino rudens lapu un kastaņu mēnesis, un mēs, Alūksnes un Apes novadu laikraksts “Alūksnes Ziņas”, atkal uzrunājam jūs, savus lasītājus, reklāmdevējus un sadarbības partnerus, avīzes dzimšanas dienas priekšvakarā.

Redakcijā – pārmaiņu gads
17.oktobrī “Alūksnes Ziņas” svin jubileju – šogad mums paliek 16. Joprojām tāds spurains jauniešu vecums, citi atkal saka, ka tie ir “saldie 16”.
Atskatoties uz aizvadīto gadu, jāatzīst, ka redakcijā tas ir bijis pārmaiņu gads. Daudzus gadus “Alūksnes Ziņas” maketēja Gulbenē, lai gan “Alūksnes Ziņu” saturs vienmēr ir radīts Alūksnē. Kopš marta tā vairs nav - nostiprinot savu vietu informatīvajā telpā Alūksnes un Apes novados, tagad “Alūksnes Ziņas” maketē Alūksnē. Mūsu komandai ir piepulcējusies vēl viena brīnišķīga kolēģe – mārketinga speciāliste un žurnāliste Loreta Jargane, kuru jūs jau esat iepazinuši caur viņas rakstiem mūsu avīzītē. Esam gandarīti, ka šovasar, pateicoties arī daudziem no jums, kopā radījām ko jaunu un skaistu – sabiedrības balvu “Gada alūksnietis” un “Gada apenietis”. Šovasar to pasniedzām pirmo reizi Alūksnes un Apes pilsētu svētku laikā un tradīciju turpināsim nākamgad.

Kā klājas mūsu avīzītei?
Nesen, dodoties intervēt kādu pašmāju uzņēmēju, pirms sāku sarunu, pirmos jautājumus saņēmu pati: “Kā klājas jūsu avīzītei? Kāda ir tirāža – lielāka, mazāka? Kā citādāk?” Atbildēju, ka tirāža nav palielinājusies, bet, ņemot vērā pašreizējo situāciju valstī (iedzīvotāju skaits samazinās, preses lasīšanas paradumi mainās, daudziem pietiek ar internetā atrodamo informāciju, pašvaldība izdod savu informatīvo laikrakstu) un situāciju Latvijas preses tirgū, tad mums tomēr ir iemesls priecāties, jo mēs noturam savas pozīcijas - daudziem reģionālajiem preses izdevumiem turpina samazināties abonentu skaits.
Latvijas Preses izdevēju asociācijas 2016.gada septembra abonēšanas dati liecina, ka 17 rajonu preses izdevumiem šā gada septembrī bija 42 157 abonenti, kas ir par 6,7 procentiem mazāk nekā pagājušā gada septembrī, turklāt abonentu skaita samazinājums esot novērojams visiem izdevumiem, izņemot “Alūksnes Ziņas”. Te mēs sakām lielu un sirsnīgu paldies katram mūsu abonentam – gan tiem, kuri ir mums uzticīgi visus 16 gadus, gan tiem, kuri “Alūksnes Ziņas” par savām atzinuši vēlāk. Un mēs ļoti priecājamies par katru jauno abonentu, kas ver redakcijas durvis un saka: “Es arī tomēr gribu abonēt “Alūksnes Ziņas”!” Paldies arī visiem, kas “Alūksnes Ziņas” iegādājas mazumtirdzniecībā – veikalos, kioskos, pasta nodaļās, pie mums redakcijā, jo, pateicoties katram no jums, mums ir izdevies palielināt mazumtirdzniecībā pārdoto laikrakstu skaitu!

Abonēšanai – jubilejas cenas
Nākamgad būsim vietējais laikraksts, kas abonēšanas cenu mēnesim palielinās tikai par 1 centu – 3,99 eiro vietā mēneša abonements maksās 4 eiro. Esam noapaļojuši cenu, lai vieglāk rēķināt jums un mums.
Arī nākamgad “Alūksnes Ziņām” nebūs abonēšanas cenas dalījuma fiziskām un juridiskām personām. Jāuzsver, ka nākamgad abonēšanas cenā esam iestrādājuši atlaidi: 1 eiro katram mēnesim, ja abonē laika posmam no 6 līdz 11 mēnešiem. Savukārt, ja abonē gadam, tad būs 3 eiro atlaide. Šoruden pirmo reizi fiziskām personām piedāvājam arī īpašu abonēšanas akciju “Latvijas pasta” nodaļās un redakcijā - līdz 21.oktobrim gada abonementu var noformēt ar 5,01 eiro atlaidi - par 39,99 eiro.
Turpinot “Alūksnes Ziņu” dzimšanas dienas tradīciju, piedāvāsim abonēt avīzi par īpašo jubilejas cenu. Ja iegriezīsieties redakcijā no 17. līdz 21.oktobrim, tad abonēšanas cena gadam būs 39,99 eiro, pusgadam – 22 eiro. Turklāt visiem, kuri nākamnedēļ nāks uz redakciju abonēt “Alūksnes Ziņas” vismaz 3 mēnešiem, dāvināsim īpašu kuponu. Uzrādot kuponu, abonentam būs iespēja līdz 2017.gada 17.oktobrim pēc paša izvēles par brīvu “Alūksnes Ziņās” ievietot vienu privātsludinājumu, apsveikumu vai līdzjūtību.

Abonentiem – pārsteigumi
Atgādinām, ka, abonējot pie mums redakcijā, nav jāmaksā komisijas maksa par kvīts noformēšanu, kā tas ir pasta nodaļās. Abonēt “Alūksnes Ziņas” var arī internetā: www.abone.lv , www.aluksniesiem.lv , www.abone.pasts.lv .
Kā ierasts, kopā ar katru “Alūksnes Ziņu” numuru jūs saņemsiet krāsainu TV programmu, bet mēneša sākumā tikai abonenti – pielikumu “Dzīvespriekam”. Kopš oktobra esam “Dzīvesprieku” uzlabojuši – tam palielināts lapu skaits, mainīts formāts un satura izkārtojums. Jāuzsver, ka no nākamā gada ikvienam interesentam beidzot būs iespēja “Dzīvesprieku” arī iegādāties vai abonēt atsevišķi. “Alūksnes Ziņu” abonenti saņems arī sienas pārliekamo kalendāru, esam sarūpējuši arī citus pārsteigumus nākamā gada abonentiem!

Portālā – reģistrētie lietotāji
Šoruden savā dzimšanas dienā nākam pie jums ar vēl vienu dāvanu - no 17.oktobra “Alūksnes Ziņu” interneta portālā “Alūksniešiem.lv” ieviešam reģistrētos lietotājus. Tas nozīmē, ka turpmāk portālā komentārus pie rakstiem, forumā varēs rakstīt tāpat kā līdz šim, tikai vajadzēs reģistrēties.
Tādējādi vēlamies portālā paaugstināt komentāru kultūru – tas ir vienīgais iemesls, kādēļ izšķīrāmies par šādu lēmumu. Patiesībā par to domājām jau diezgan ilgi, uz to mūs rosināja arī paši alūksnieši. Reģistrēto lietotāju ieviešana nekādā ziņā nav vārda brīvības ierobežošana vai cenzūras ieviešana. Mēs joprojām portālā pie rakstiem un forumā ļausim jums izteikt viedokļus, kritiku, prieku, ieteikumus, dalīties pieredzē un meklēt domubiedrus – atliks vien kļūt par “Alūksniešiem.lv” reģistrēto lietotāju. Mūsu kolēģu, piemēram, Valkas avīzes “Ziemeļlatvija” interneta portāla “ziemellatvija.lv” un Aizkraukles avīzes “Staburags” interneta portāla “staburags.lv”, pieredze liecina, ka šāds lēmums attaisnojas un savu mērķi sasniedz. Mēs ceram uz jūsu sapratni un joprojām gaidīsim ikvienu mūsu portālā “Alūksniešiem.lv”!
Uz tikšanos “Alūksnes Ziņu” lappusēs, kas nemainīgi taps, vadoties pēc atklātības un taisnīguma principiem, stāstot par notikumiem un cilvēkiem mums līdzās, esot kopā priekos un bēdās un uzklausot jūsu ierosinājumus! ◆

Kategorijas