Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnieši piedalās basketbola čempionātā

Didzis Bauers

2016. gada 14. oktobris 14:22

1103

Ir sācies Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas čempionāts, kurā šosezon piedalās 16  komandas - starp tām arī mūsu “Alūksne/BJSS”.
Pagājusī sezona alūksniešiem bija visveiksmīgākā, jo izdevās iekļūt izslēgšanas spēlēs. Šogad apakšgrupa ir ar stiprākiem pretiniekiem un no apakšgrupas iziet tikai 4 komandas (iepriekš 5). Alūksnes komandu Ērika Grosa un Ginta Kliesta vadībā šogad pārstāv: Mairis Kļava, Kristiāns Mičulis, Rūdolfs Avots, Rūdolfs Sviklis, Rihards Gross, Mārtiņš Jaungailis, Krišjānis Graudiņš, Vendijs Voskis, Jānis Kliests, Kristaps Liberts, Rūdolfs Tomsons, Klāvs Bērziņš, Jānis Krastiņš, Artūrs Šelders, Artūrs Voskis un Sandris Sniedze.
Alūksnieši sestdien aizvadīja savu pirmo spēli izbraukumā ar “BK Jaunpils”. Diemžēl piedzīvots zaudējums ar rezultātu 91:77 (21:24, 28:18, 22:16, 20:19). Rezultatīvākais mūsu komandā bija R. Sviklis ar 21 gūtu punktu un 5 rezultatīvām piespēlēm. J.Kliests izcīnīja 8 bumbas zem groziem.

Pirmajā posmā 16 komandas, ņemot vērā pērnā čempionāta rezultātus un ģeogrāfisko principu, sadalītas divās apakšgrupās un izspēlēs divus apļus (katrai pa 14 spēlēm). Otrajā posmā četras labākās komandas no katras apakšgrupas cīnīsies par 1.-8.vietu, pa divām reizēm spēlējot ar otrās grupas komandām (vēl pa astoņām spēlēm). Sešas labākās iegūs tiesības piedalīties izslēgšanas turnīrā, 7. un 8.vietas ieguvējas aizvadīs pārspēles ar otrās finālgrupas labākajām komandām. Čempionāta uzvarētāji noskaidrosies izslēgšanas turnīrā aprīlī. Pārspēlēs, kā arī ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā, finālsērijās par 1. un 3.vietu cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Kategorijas