Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Džudisti izcīna astoņas medaļas

Ilze Bogdanova

2010. gada 10. februāris 11:05

1850

Svētdien vairāki Alūksnes džudisti devās uz Igauniju, kur piedalījās Veru sadraudzības turnīrā. Šis turnīrs no citiem atšķīrās ar to, ka tajā piedalīties bija aicināti tikai paši jaunākie cīkstoņi, kas džudo trenējas ne ilgāk par gadu.

Treneris Aivars Mālnieks atzīst, ka bieži šādos turnīros piedalīties negadās. “Rīkot atsevišķus turnīrus pa grupām organizatoriem nav finansiāli izdevīgi,” viņš skaidro. Arī Veru turnīra rīkotāji pie pašmāju džudo kluba un viesiem no Alūksnes nav apstājušies, tāpēc klāt pieaicināti cīkstoņi no Tartu un Tallinas. Rezultātā turnīrs pulcējis vairāk nekā 100 jauno cīkstoņu, ļaujot izjust sportisko azartu un konkurences garu.
Ir starp pieciem labākajiemTikpat īpašs, cik turnīrs, alūksniešiem izvērtās arī tā iznākums: no 14 cīkstoņu kuplās delegācijas gandrīz visi tika pie kādas medaļas. Par zelta medaļas īpašniekiem kļuva Aleksandrs Skuja (līdz 27 kilogramiem) un Vladislavs Skofenko (līdz 50 kilogramiem). Sudraba medaļas ieguva Daniels Āboliņš (līdz 29 kilogramiem), Andis Graudiņš (līdz 30 kilogramiem), Gvido Rendijs Driķis (līdz 31 kilogramam) un Jānis Serts (līdz 60 kilogramiem). Ar bronzas medaļām mājās atgriezās Dinārs Cīrulis (līdz 34 kilogramiem) un Edgars Sināts (līdz 38 kilogramiem). Labus rezultātus turnīrā uzrādīja Kristers Toms Līdaciņš (līdz 30 kilogramiem), Lūkass Blusa – Blusiņš (līdz 34 kilogramiem) un Sanija Brēdenfelde (līdz 25 kilogramiem), kas ieguva 4.vietu. Savukārt Artūrs Rainiks (līdz 46 kilogramiem), Luīze Labozeviča (līdz 28 kilogramiem) un Fernanda Šteinerte (līdz 42 kilogramiem) noslēdza labāko piecnieku.
Gūs pieredzi pašmāju turnīrāLīdz nākamajai reizei, kad jaunie cīkstoņi varēs pārbaudīt savu meistarību, būs jāgaida vismaz pāris mēnešu. Kaut gan saņemts uzaicinājums februāra beigās piedalīties jauno džudistu turnīrā Siguldā, A.Mālnieks atklāj, ka, visticamāk, šis pasākums finansiālu iemeslu dēļ tiks laists garām. To iecerēts kompensēt ar pašmāju turnīru marta beigās vai aprīļa sākumā.Piedalīties šajā turnīrā būs aicināti gan viņa paša audzēkņi, gan otras Alūksnes džudo treneres Ligitas Belovas jaunie cīkstoņi. “Darīsim visu tā, kā tas notiek lielajos turnīros: izlozēsim pārus pa vecumiem un svara kategorijām, lai arī maziņajiem tiek kāds prieks,” viņš saka, prognozējot, ka šajā turnīrā varētu piedalīties apmēram 60 cīkstoņu.
Piedalās pirmajā atlases turnīrāIntensīvs sacensību laiks sācies U – 17 grupas pārstāvjiem. Nupat viņi piedalījušies Latvijas čempionātā, kas vienlaikus bija pirmais atlases turnīrs dalībai Eiropas čempionātā. Labākos rezultātus tajā uzrādīja Ernests Pepernieks (līdz 46 kilogramiem) un Rolands Dobelnieks (līdz 50 kilogramiem), kas izcīnīja bronzas medaļas. Pavisam nedaudz līdz goda pjedestālam pietrūka Ričardam Mellītim (līdz 66 kilogramiem) un Elvim Kopmanim (līdz 81 kilogramam), abiem - 5.vietas. “Šis ir vecums, kurā parasti ir visvairāk cīkstoņu un visspēcīgākā konkurence,” norāda A.Mālnieks, vērtējot savu audzēkņu iespējas tikt uz Eiropas čempionātu. Lai gan tikai dažiem pirmais atlases turnīrs beidzies salīdzinoši veiksmīgi, treneris informē, ka turpinājums tam sekos jau šīs nedēļas beigās, kad puiši dosies uz atlases turnīru Lietuvā.

Kategorijas