Aluksniesiem.lv ARHĪVS

„Lainvai” - 10 gadi

Loreta Jargane

2016. gada 21. oktobris 00:00

20

Gaujienas tautas namā 28.oktobrī pulksten 18.00 izskanēs senioru vokālā ansambļa „Lainva” 10 gadu jubilejas koncerts “Dziesmas caur gadalaikiem”. Dziesmas tajā izdziedās kopā ar dziesmu autori Ingu Ruku.

Gaujienas tautas nama senioru ansamblis „Lainva” un tā vadītāja Indra Sadovņikova stāsta, ka koncerta galvenā vadītāja būs senioru krustmāte, tautas nama vadītāja Laima Poševa. “Viņa ir tā, kas par mums tur rūpi visus 10 gadus. Tā arī radies ansambļa nosaukums - no trīs vārdu pirmajām zilbēm: Lai–ma, In–dra un Va–lija. Tautas nama vadītāja Laima Poševa bija iniciatore senioru ansambļa veidošanai, un viņas ierosmei uzreiz atsaucos es kā vadītāja un dalībniece, kā arī Valija Einberga. Laima arī parūpējās, lai pagasta padome ansambļa dalībniecēm iegādājas audumu tērpiem,” atklāj I. Sadovņikova.

10 gadus izdziedās
gadalaikos
Koncertā tiks izdziedāti gadalaiki: rudens, ziema, pavasaris un vasara. “Tā izdziedāsim savus koncertus, kuros esam piedalījušās, ieskaitot skates. Neizpaliks arī kūka, kuru gatavos kolektīva dziedātāja Veriņa. Pat neticas, ka jau pagājuši desmit gadi. Laiks paskrējis kā viens mirklis, tikai pēc dziedātājiem var redzēt, ka pamainījies sastāvs un nav to balstiņu, kas dziedāja agrāk. Pašai arī jau nākamgad skanēs 65.gads. Es vienmēr teicu, ka dziedāšu uz skatuves līdz trīsdesmit. Kļuvu vecāka - nu labi, līdz 45 gadiem. Tad jau līdz 50 gadiem. Bet to, ka līdz 65... Padomājot šķiet – ko es vēl te daru? Laiks būtu rimties, bet, tā kā laukos nav neviena jaunāka, tad jāstrādā,” saka vadītāja. Viņa atzīst, ka tagad jaunie dziedātāji vairs nav tik aktīvi un necenšas pievienoties kolektīvam. Viņasprāt, tas saistīts ar to, ka laukos vairs nenotiek paaudžu maiņa.

Dzied savam priekam
Indra atzīst, ka seniores dzied savas dzīves kvalitātes uzlabošanai un priekam. Tas nozīmē, ka arī turpmāk senioru kolektīvu pasākumos “Lainva” labprāt piedalīsies. Un, ja arī citur kundzes būs noderīgas, noteikti aktīvi iesaistīsies. “Mums pašām ļoti patīk pasākums, ko mums kā tradīciju tautas nams veido vasaras vidū, kur satiekas senioru kolektīvi – dejotāji, dziedātāji. Tos mēs parasti gaidām, tie mums tādi kā vietējie dziesmu svētki, tur seniori sanāk no visas Vidzemes,” teic ansambļa vadītāja.
I.Sadovņikova kolektīvam novēl veselību, veselību un vēlreiz veselību! “Dziesmas mīlestība mums ir, kopā sanākšanas prieks arī mums ir, tāpēc svarīgākā ir veselība. Bet noteikti liels paldies Laimai, jo viņa ir tā, kas mūs uzpasē. Savus mēģinājumus varam plānot jebkurā laikā - kā pašām ērtāk, neviens neaizrāda un neko neaizliedz. Mēs ļoti labi jūtamies viņas paspārnē un no visas sirds novērtējam siltumu, gaismu, tīrību, jo bez tā jau mēs tā neietu kopā un tik labi nejustos,” viņa saka. ◆

Kategorijas