Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunannā atklāj atpūtas vietu

Agita Bērziņa

2016. gada 21. oktobris 00:00

24

Vakar Jaunannā atklāja pašu jaunanneniešu veidotu un “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) finansētu modernizētu un pilnveidotu aktīvās atpūtas un rekreācijas vietu Zaķusalā. Turpmāk jaunannenieši un pagasta viesi Zaķusalā varēs pavadīt brīvo laiku, darbojoties veselīgi un aktīvi.

Darbus dara paši
Projektu “Gūsti prieku, aktīvi atpūšoties Jaunannā!” īstenoja biedrība “Interešu centrs “Jaunanna””, saņemto LMT projektu konkursa “LMT Latvijai” finansējumu 1999 eiro apmērā. Projekta gaitā Zaķusalā izveidoja un uzstādīja jaunus un oriģinālus vides elementus - stacionāru āra galda tenisu, kāpšanas sienu, treniņu sienu, kas sastāv no trīs dažāda augstuma pievilkšanās stieņiem, zviedru sienu un virvju režģi, bērnu koordinācijas spēli, kā arī pludmales volejbola laukumu.
Projekta un arī biedrības vadītāja Baiba Gusta stāsta, ka visus darbus darīja paši iedzīvotāji. “Projekta finansējumu izmantojām vienīgi materiālu iegādei, bet darījām paši, lai varētu izveidot maksimāli vairāk elementu. Vēl vasaras sākumā aicinājām iedzīvotājus uz vairākām talkām, lai veidotu pludmales volejbola laukumu, bet tagad rudenī visi kopā veidojām pārējos elementus. Cilvēki bija atsaucīgi un ļoti labprāt iesaistījās it visā. Tas laikam mums Jaunannai ir raksturīgi, ka cilvēki vienmēr ir atsaucīgi kopīgiem darbiem. Paldies visiem, visiem!” pauž B.Gusta.

Sen gaidīts volejbola
laukums
Pludmales volejbola laukumu vietējie jau atzinīgi novērtējuši un vasarā tur labprāt nodevušies spēles priekam. “Beidzot mums ir kārtīgs pludmales volejbola laukums un spēlēt var smiltīs, nevis zālītē, kas nebūt nav ērti. Zaķusala pati par sevi ir vieta, kur mums vasarā notiek kultūras un sporta pasākumi, taču tagad laukums ir bagātināts un arī ikdienā tur varēs interesanti darboties. Elementus veidojām tā, lai visiem būtu interesanti – gan lieliem, gan maziem. Pašiem šķiet, ka viss izdevies skaisti un interesanti,” saka B.Gusta. ◆

Kategorijas