Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zivju mazuļi - arī pagastos

Agita Bērziņa

2016. gada 21. oktobris 00:00

10

Alūksnes novada trīs ezeros papildināti zivju resursi ar vienvasaras zandartu mazuļiem. Pirmo reizi zivju mazuļi ielaisti arī Alūksnes novada pagastu ezeros.

Šāda iespēja Alūksnes novada pašvaldības aģentūrai “Alja” bija, jo Zivju fonds atbalstīja un novada pašvaldības līdzfinansēja projektu.
Aģentūras direktors Māris Lietuvietis stāsta, ka pirmā zivju ielaišana notika 11.oktobrī, taču tika konstatēts, ka transportēšanas laikā daļa zivju mazuļu gājuši bojā. “Alūksnes ezerā bija paredzēts ielaist 39 669 zivju mazuļus, Indzerī - 13 000 un Sudala ezerā - 14 000. Diemžēl, jau ielaižot zandartus Alūksnes ezerā, tika konstatēts, ka transportēšanas laikā no Igaunijas pilsētas Jegevas apmēram 20 procenti zandartu mazuļu ir gājuši bojā. Indzera ezeram paredzētajā konteinerā bojā bija gājuši apmēram 10-15 procenti mazuļu, bet no Sudala ezeram paredzētajiem zandartiem bija apmēram 5 procenti gājuši bojā,” stāsta M.Lietuvietis.
Pēc trīs dienām, 14.oktobrī, Igaunijas zivjaudzētava “Kalatalu Harjanurmes” piegādāja trūkstošos zandartu mazuļus, tādējādi visi trīs ezeri papildināti ar sākotnēji paredzēto zivju mazuļu apjomu.
Projekta kopējās izmaksas Alūksnes ezerā ir 7199,92 eiro, Indzera ezerā - 2359, 50 eiro, Sudala ezerā - 2541 eiro. M.Lietuvietis norāda, ka Alūksnes ezerā zivju mazuļi laisti vairākkārt, taču pagastu ezeros tas tika darīts pirmo reizi. ◆

Kategorijas