Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Annas amatierteātris viesojas sociālās aprūpes centrā „Alūksne’’

22. oktobrī iemītniekus un darbiniekus iepriecināja Annas amatierteātris ar Edvarda Vulfa komēdiju TAPIŅA ATGRIEŠANA jeb( kāzas „Lielceros’’ būs) Monikas UPENIECES iestudējums un scenogrāfija. Pirmizrāde notika Annas pagastā 2016. gada 30. Jūlijā, bet 24. Septembrī komēdija tika izrādīta Zeltiņu tautas namā.

Izrādes ilgums 50 minūtes, šajā laikā klātesošie ar patiesu interesi izdzīvoja līdzi komēdijas varoņiem Jānim Tapiņam- saimniekam „Lielceros’’, atraitnim.( Dainis GRŪBE) Annai – Tapiņa saimniecības vadītājai( Inita SMIRNOVA), Rubenim,, Lielceru’’ kaimiņam (Valdis KORICS), Rubenietei viņa sievai(Ina BALAŅUKA),Adelgundei Feldman- nobriedusi jaunkundze no pilsētas (Modra LIEPIŅA),Jēcim Kazlauckus, pēc tautības čigāns, varētu vēl piebilst pāru savedējs jo pats saka: „Vai vienu pāri vien kopā esmu savedis? Vai Zvirbuļu gruntniekam nav sieva kā rudzupuķe?’’ viņu atveidoja Jāzeps BOJĀRS, Zetei kalponei ,,Lielceros’’ (Liene BOJĀRE).

Kā beidzās izrāde? Nu tieši tā kā bija paredzējis Kazlauckus, īstu labu saimnieci ne jau jaunkundzi no pilsētas. Bet, lai pilnībā izgaršotu komēdiju, tā jāredz katram pašam.

Paldies visiem, kuri atbalstīja šo izrādi, paldies režisorei un aktieriem!

Gaidīsim atkal!

Kategorijas