Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Trasē dodas gandrīz 40 braucēji

Ilze Bogdanova

2010. gada 8. februāris 15:19

1877

Sestdien uz Alūksnes ezera ledus notika auto vadīšanas prasmju uzlabošanas pasākums “Alūksnes aplis 2010”, kurā ar saviem transportlīdzekļiem piedalījās gandrīz 40 autobraucēji.

Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “Alja” direktors un pasākuma organizators Māris Lietuvietis informē, ka dalībnieki sacentās sešās dažādās auto klasēs. Katrā no tām tika noteikti veiksmīgākie sacensību dalībnieki.

Par tādiem kļuva Andis Auniņš no Cēsīm (automašīnām ar priekšas piedziņu bez radzēm), Guntis Lielkājis no Valmieras (automašīnām ar priekšas piedziņu ar radzēm), Nauris Stalažs no Alūksnes (automašīnām ar aizmugures piedziņu ar radzēm), Ivars Kalniņš no Virešiem (automašīnām ar aizmugures piedziņu bez radzēm), Guntis Lielkājis no Valmieras (automašīnām ar 4x4 ar radzēm) un Viesturs Helmess no Alūksnes (automašīnām ar 4x4 bez radzēm). Atsevišķā grupā varēja sacensties jaunieši. Šoreiz viņiem piedāvāto iespēju izmantoja tikai divi puiši – Toms Lielkājis no Valmieras un alūksnietis Edgars Brilts, kas attiecīgi finišēja 1. un 2.vietā.

Nākamā izdevība uzlabot savas braukšanas prasmes ziemas apstākļos plānota pēc pusotras nedēļas. M.Lietuvietis cer, ka arī otrs pasākums pulcēs tikpat kuplu dalībnieku skaitu, kas piedevām vēl pratuši iztikt bez starpgadījumiem trasē. Tiesa, domājot par nākamo reizi, viņš pieļauj, ka pasākums varētu sākties kādu stundu agrāk. Kaut gan šoreiz pirmie braucēji startēja jau ap pulksten 10.30, pasākuma izskaņā nācies secināt, ka diena ir par īsu, lai visi braukt gribētāju tiktu pie iespējas doties trasē. Tāpat līdz nākamajai reizei plānots novērst radušos trūkumus organizatoriskajā jomā, pēc kā pasākuma norise varētu kļūt raitāka.

Vairāk foto

Kategorijas