Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Rogainings Veclaicenē

Didzis Bauers

2016. gada 26. oktobris 15:47

17516

Pagājušās nedēļas nogalē Veclaicenes pagasta Kornetos notika piedzīvojumu sacensības “Veclaicenes rudens 2016” rogainingā.

Šīs ir vairāku stundu izturības sacensības ar orientēšanos apvidū, kuru būtība ir noteiktā laikā (šoreiz 4 un 6 stundās) savākt pēc iespējas vairāk kontrolpunktu, kuriem ir dažāda vērtība (tālākajiem un sarežģītāk atrodamajiem lielāka). Šis ir tautas rogaininga paveids, jo Latvijā un pasaulē sacensības notiek 12 un 24 stundas. Specifiski šajās sacensībās ir tas, ka jādomā gan par ekipējumu, gan par ēšanu. Kornetos apmēram 26 kvadrātkilometros visdažādākajās vietās bija izvietoti 30 kontrolpunkti. Izstrādājot savu stratēģiju komandās, labāko rezultātu centās sasniegt gandrīz 200 dalībnieki.

Rezultāti liecina, ka vislabāk veicās pašmāju sportistiem. Pārsteidzoši labs starts orientēšanās kluba “Alūksne/Ape” biedriem un citiem alūksniešiem, no kuriem gandrīz visi kāpa uz goda pjedestāla. Tikai dažiem mazliet pietrūka līdz tam. Sīkāk - “www.aluksneok.lv”.

5.novembrī atpūtas kompleksā “Melderi” orientēšanās klubs “Alūksne/Ape” rīko sezonas noslēguma pasākumu ar mazu sacensību un labāko apbalvošanu.


Kategorijas