Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Sestā jūdze” sniegs patriotisku koncertu

Agita Bērziņa

2016. gada 28. oktobris 00:00

18

Alūksnes Kultūras centrā Lāčplēša dienā, 11.novembrī, pulksten 19.00 patriotisku koncertu sniegs grupa “Sestā jūdze”, kas šoruden devusies pie saviem klausītājiem jubilejas koncerttūrē. Koncertā “Man citas zemes nevajag” skanēs gan grupas 15 gadu pastāvēšanas laikā radītie lielākie hiti, gan pasaulē pazīstamu skaņdarbu kaverversijas īpašā grupas “Sestā jūdze” skanējumā, kāda nav nevienai citai Latvijas grupai.

Būs īpašas videografikas
Jubilejas koncertā skatītājiem būs iespēja baudīt ne tikai starptautiski atzītās grupas kvalitatīvo skanējumu, bet arī neparastas videografikas projekcijas uz nestandarta objektiem, ko pavadīs gaismu mākslinieka Egila Kupča radītā gaismu spēle un īpašā vide, kurā klausītājam ļaus nonākt savdabīgā koncerta scenogrāfija. “Sestās jūdzes” romantisko skanējumu papildinās Gabijas Bīriņas veidotā horeogrāfija, kurā puisis un meitene ar deju caurvīs koncertu, izstāstot mīlestības stāstu par Latviju. Koncerta apmeklētāji “Sestās jūdzes” jubilejā varēs ne tikai baudīt lielisko mūziku ar pārdomāti dziļo dzeju, bet arī veldzēt slāpes ar kādā no dziesmām minēto patieso rabarberu vīnu, kā arī īpašā fotostūrī fotogrāfa Patrika Paula Briķa vadībā fotografēties kopā ar visiem grupas dalībniekiem, iegūt balvas no koncerta sadarbības partneriem, iegādāties jauno grupas “Sestā jūdze” albumu un piedalīties citās neaizmirstamās dzimšanas dienas aktivitātēs.

Koncerts svētku noskaņā
Latvijas titulētākā kantrimūzikas grupa „Sestā jūdze” Alūksnē koncertu sniegts pirmo reizi. “Lai gan Alūksnē koncertējuši vēl neesam, Alūksnes pusē mums ir daudz draugu un paziņu, kuri ļoti gaida mūs un ir jau iegādājušies biļetes. Katrā Latvijas pusē cieņā ir ļoti atšķirīgi mūzikas stili, par Alūksni kaut ko grūti pateikt, jo neesam tur bijuši. Tāpēc gribu aicināt atnākt, paklausīties, un varbūt viņiem mūsu mūzika būs pa prātam. Pie tam Alūksnē koncerts būs Lāčplēša dienā, kas, manā uztverē, ir ļoti svarīga diena. Latviešu cilvēkiem Lāčplēša diena ir sirdij tuva - jauni puikas gāja un cīnījās par brīvību. Cieņā jānoņem cepure, jānoliec galva un jāpiemin šie cilvēki. Cik varēsim, tik ar savām dziesmās radīsim šīs patriotiskās sajūtas,” stāsta grupas līderis Agris Gedrovičs.
Grupa “Sestā jūdze” dibināta 2001.gadā, un tajā muzicē dziedātājs un komponists Agris Gedrovičs (balss, akustiskā ģitāra), Modris Miķelsons (balss, basģitāra), Aldis Strazdiņš (sitamie instrumenti), Kristaps Rullis (stīlģitāra) un viens no labākajiem kantrimūzikas ģitāristiem Baltijā – Jānis Misiņš (ģitāra). ◆

Kategorijas