Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sumina novada olimpiešus

Didzis Bauers

2016. gada 28. oktobris 00:00

3

Alūksnes Kultūras centrā, Uzņēmējdarbības atbalsta centra telpās, sestdien notika Alūksnes novada sportistu, kas piedalījās Latvijas Olimpiādē, sumināšana un arī tikšanās ar olimpieti Ilonu Marheli.


Latvijas Olimpiādē Alūksnes novadu pārstāvēja 12 dalībnieki: Edgars Bertuks, Kalvis Kaktiņš, Beate un Kristers Kovgeri, Reinis Markss, Oskars Muižnieks, Erika Olberkyte, Zanda Šķetika, Jānis Umurs, Jānis un Līva Veļķeri. Protams arī Ilona Marhele, kura pārstāvēja Latviju Olimpiskajās spēlēs Rio.
Alūksnes novada pašvaldība katram sportistam bija sagatavojusi pateicības diplomu un naudas prēmijas medaļniekiem, kā arī suvenīru – krūzīti ar Olimpiādes foto. 250 eiro balvu saņēma Oskars Muižnieks un Ilona Marhele par izcīnītajām zelta medaļām.
Novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris bija gandarīts par sasniegto Olimpiādē, kad tika izcīnītas divas zelta un sudraba medaļa, kas kopvērtējumā deva 24.vietu. Domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis pateicās visiem par gatavību aizstāvēt novada godu, arī tiem, kas vairs nedzīvo Alūksnē. Viņš priecājās, ka arī šeit, “krūmos”, var izaugt valsts un pasaules līmeņa sportisti, un pauda nožēlu, ka novads ne vienmēr var palīdzēt sportistiem. Viņš arī atklāja, ka esot izdevies piesaistīt finansējumu no valsts, lai beidzot uz Alūksnes Pilssalas stadiona skrejceļa tiktu ieklāts segums, ko plānots izdarīt nākamajā vasarā, un arī deputāti nopietni strādā, lai piesaistītu līdzekļus jaunās sporta zāles celtniecībai.
Vēlāk neformālā gaisotnē viesi ar novada vadību pārrunāja sportistu gaitas šogad un dalījās piedzīvotajā Olimpiādē un citos startos. Visiem atmiņā bija Latvijas Olimpiādes atklāšana, ko papildināja Ilona Marhele ar savu stāstījumu par lielās Olimpiādes atklāšanu un savu startu maratona distancē. ◆

Kategorijas