Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pašai savs “Skaistuma stūrītis”

Diāna Lozko

2016. gada 4. novembris 00:00

1396

Alūksniete Lāsma Nāgele (27) ir aizrāvusies ar šūšanu un citu cilvēku palutināšanu ar sejas masāžām un attīrošām procedūrām. Nesen piepildījies jaunās sievietes sapnis par pašai savu salonu - Lāsma savu lolojumu nosaukusi  mīļi un sirsnīgi – “Skaistuma stūrītis”.

Netur sveci zem pūra
Lāsma šogad Profesionālajā skaistuma skolā ieguvusi sejas kopšanas speciālistes diplomu. Viņa apguvusi medicīnas pamatus, sanitāriju, kā arī krēmu iedarbību un dažādas sejas procedūras. “Mani vienmēr ir saistījusi skaistumkopšana. Jau mācoties Bejas pamatskolas 9.klasē, izgāju nagu kopšanas speciālistu kursus, taču sapratu, ka manikīrs mani tomēr nesaista. Pēc 9.klases absolvēšanas apguvu arī šuvējas amatu,” stāsta Lāsma. Lai arī viņa vēl aizvien nodarbojas ar šūšanu un ir pat šuvusi kāzu kleitas, Lāsmai visvairāk patīk veikt tieši sejas procedūras. „Man patīk masēt sejas ādu - tas tik tiešām ir forši! Sejas procedūra aizņem divas stundas, un cilvēks šajā laikā var pilnībā atpūsties. Man ir liels prieks par rezultātu un neizsakāms gandarījums, kad redzi, kā uzlabojusies cilvēka sejas āda!” teic Lāsma.
Savu „Skaistuma stūrīti” Lāsmai palīdzēja izveidot viņas ģimene - Lāsma ir pateicīga ikvienam par sniegto atbalstu, kurš ļāvis sapnim piepildīties un atvērt Alūksnē savu salonu. Svarīgi ir arī tas, ka Lāsma ne tikai palīdz cilvēkiem uzlabot viņu sejas ādu, bet arī dalās ar zināšanām, ko cilvēki ikdienā var darīt savas sejas ādas labā mājas apstākļos.

Mānīgās gurķa šķēlītes
„Ikviens procedūru laikā var uzdot jautājumus, un centīšos uz tiem atbildēt. Ādas dziļāka attīrīšana ir jāveic pie kosmētiķa vai kosmetologa, taču daudz ko var izdarīt arī mājās,” teic Lāsma. Viņa iesaka, ka divreiz nedēļā ikvienam noderētu sejas pīlings. Mājas apstākļos taukainai sejas ādai noderēs pīlings no kafijas biezumiem vai cukura, taču jutīgākai ādai ir nepieciešams smalkāku graudiņu pīlings, kādu mājas apstākļos izveidot ir daudz grūtāk.
Lāsma uzsver - sievietes pārsvarā zina, kā rūpēties par savu ādu, taču vīrieši šim jautājumam nepievērš gandrīz nekādu uzmanību. „Vīrieši nereti strādā tādos apstākļos, kuri ir kaitīgi ādai, tāpēc arī viņiem no rīta un vakaros būtu jāattīra āda ar īpašu līdzekli, lai notīrītu dienā sakrājušos netīrumus. Arī sievietes bieži vien domā, ka pietiek ādu nomazgāt ar ūdeni un tad var ziest virsū krēmu, taču sejas āda nav attīrīta un arī krēms neiedarbosies,” stāsta Lāsma.
Viņa atzīst - skaistumkopšanā valda dažādi stereotipi un kļūdaini pieņēmumi. Viens no tiem saistās ar slavenajiem gurķiem. „Acu piepampumu var noņemt, uz acīm uzliekot kaut ko vēsu. Gurķa šķēlītes varētu palīdzēt vien tad, ja tās būtu tikko izņemtas no ledusskapja. Pretējā gadījumā es nezinu, kā gan gurķa šķēlītes var palīdzēt. Tas drīzāk ir tāds reklāmas izskats, kuru mēs visi pazīstam – sievietes bauda sejas maskas ar gurķu šķēlītēm uz acīm. Praktiski tās gan nekā īpaši neiedarbojas,” uzsver Lāsma.

Būs zīda skropstas
Lai arī pašreiz Lāsma piedāvā vēl tikai sejas kopšanas procedūras, kurās apgūtas vairākas papildzināšanas, jau drīzumā viņa piedāvās arī zīda skropstu pieaudzēšanu, skropstu ilgviļņus, ķermeņa vaksāciju un bezinjekciju mezoterapiju. „Daudzi jautā, kas ir skropstu ilgviļņi? Šajā procesā skropstas ķīmiski iegūst pacēlumu, kurš turas līdz pat trīs mēnešus. Viss ir atkarīgs no tā, cik ilgi katram cilvēkam atjaunojas skropstas, jo katram cilvēkam šis process atšķiras. Piedāvāšu arī bezinjekciju mezoterapiju. Injekcijas sejas ādā var ievadīt tikai kosmetologi, kuriem ir medicīniskā izglītība. Tā kā esmu kosmētiķe, nevis kosmetoloģe, nepiedāvāju nekādas injekcijas. Šī īpašā bezinjekciju procedūra ļauj sejas ādai vērtīgajām vielām iekļūt daudz dziļāk ādā nekā tikai krēmiem,” stāsta Lāsma.
Bezinjekciju mezoterapijā tiek izmantota īpaša masāžas birstīte (mezorociņa), kuras galā ir rullītis ar mazām adatiņām. Šīs adatiņas mazliet dursta seju, taču tas nav pielīdzināms injekciju veikšanai. Šādā procedūrā speciāli mezokokteiļi nokļūst dziļi ādā un tur uzsāk savu darbiņu. Lāsma ir priecīga, ka nu ar šādām procedūrām varēs palutināt aizvien vairāk cilvēku un arī Alūksnē. ◆


Lāsmas ieteikumi
◆ Sejas āda jāmasē un krēms ādā jāieziež, sekojot līdzi Langera līnijām. Langera līnijas ir dabiskie virzieni, uz kuriem stiepjas sejas āda. Nav ieteicams vaigus vilkt uz leju, bet gan jāmasē vai jāieziež krēms, sākot no zoda uz augšu – deniņu rajonu. Šādā veidā āda netiek lieki staipīta un traumēta.
◆ Izsitumu izspiešana mājas apstākļos var radīt vēl vairāk problēmu, ja procedūra tiek veikta ar netīrām rokām. Lāsma iesaka jau sastrutojušus izsitumus neaiztikt ar nedezinficētām rokām, taču, ja no izsituma obligāti jāatbrīvojas, ieteicams to nevis izspiest, bet pastiept. Pastiepjot ādu ap izsitumu uz pretējām pusēm, sastrutojumam vajadzētu iznākt. Ja tas nenotiek, izsitums ir jauns un to būs grūtāk iztīrīt - to nevajadzētu darīt.
◆ Šogad modē ir apģērbs, kurš izskatās dažus izmērus par lielu. Tas der plecu rajonā, taču nepieguļ viduklim. Modē ir arī kleitas, kuras nav šūtas uz auguma, BET minisvārkus aizvieto garums līdz un pat pāri celim. Modē ir arī volāni.

Kategorijas