Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lielās Talkas organizatoru publiska vēstule Latvijas sabiedrībai

2010. gada 5. februāris 16:09

321

Lielās Talkas idejas autore rakstniece Anna Žīgure, aicinot kopā domubiedrus, pirms diviem gadiem rakstīja: „Latvija ir tik liela, lai mums visiem pietiktu vietas, kur dzīvot un augt nākamajām paaudzēm. Latvija ir tik maza, lai mēs visi kopā spētu tai atdot tīras valsts slavu. Talkas jēga ir kopīgs darbs, kas veicas labāk un priecīgāk, nekā vienam darot. Lielās Talkas jēga ir iztīrīt Latviju. Mūsu ir daudz, un visi kopā mēs varam izmēzt dzimtenes mežus, pļavas, laukus. Mēs varam iztīrīt no ciemiem un pilsētām tur nevērīgi un nelikumīgi izmestos atkritumus, kuru pa pilnam arī jūras un ezeru, kā arī lielo un mazo upju krastos. Svarīgi, lai Lielajā Talkā piedalītos ikviens, kam nav vienaldzīga mūsu zeme, tās šodiena un nākotne.”

Šobrīd, kad Lielā Talka ir kļuvusi par vienu no lielākajiem ikgadējiem pasākumiem Latvijā, kurš ne tikai pulcina simtiem tūkstošus entuziastus, bet ar milzīgu lietderības koeficientu spēj panākt to, ko neesam varējuši panākt iepriekšējos gadu desmitos, mēs aicinām visus atbalstīt šo pasākumus, lai mūsu mērķis – Latvija kā tīra zeme, Latvija kā tīrākā zeme un tīrākā vieta pasaules kartē - kļūtu par realitāti.
Mērķis ir liels, izaicinošs un ambiciozs. Mēs to nevarēsim paveikt, ja neapvienosim savus spēkus. Ikviens, kurš piedalījās šī mērķa īstenošanā ir jau ieguldījis kādu daļu no sevis – savu darbu, enerģiju, laiku vai līdzekļus.

Mēs, Lielās Talkas darba grupa, kurā ir apvienojušies dažādu profesiju un organizāciju pārstāvji, vēlamies un aicinām arī ikvienu Latvijas iedzīvotāju darīt visu iespējamo, lai sasniegtu šo skaisto un visiem ļoti vajadzīgo rezultātu. Vesels cilvēks nav iedomājams bez veselas un tīras dabas. Rūpēs par saviem tautiešiem un savu zemi, aicinām arī šogad atbalstīt šo akciju.

Mēs, Lielās Talkas darba grupa, esam pieņēmuši lēmumu, ka mūsu pienākums ir nodrošināt visus talkot gribētājus ar nepieciešamo darba inventāru - maisiem. Lai ikviens Latvijas cilvēks, ģimene, skola vai draugu grupa, kura ir gatava ieguldīt savu darbu un laiku, tiktu nodrošināti ar Lielās Talkas atkritumu maisiem, kurus poligoni ir apņēmušies pieņemt bez maksas.

Ir saprotams, ka šobrīd, kad mūsu valstī ir finanšu krīze, gandrīz vai neētiski ir prasīt finansiālu atbalstu no valdības. Bet vēl neētiskāk būtu prasīt no iedzīvotājiem, daudzi no kuriem būdami bezdarbnieki vai saņemot minimālās darba algas, bez ieguldītā laika un darba, ziedotu arī savus līdzekļus. Tāpēc aicinām Latvijas cilvēkus un uzņēmumus, kuri būtu gatavi ziedot, lai katrs talcinieks šogad, piedaloties Lielajā Talkā, varētu dot savu artavu kopīgā mērķa īstenošanai, ziedot portālā www.ziedot.lv Lielai Talkai(http://www.ziedot.lv/lv/project/868).

Mūsu zeme vienmēr paliks mūsu zeme, neatkarīgi no politiskajām un ekonomiskajām peripetijām. Sanāksim kopā. Izdarīsim ko labu. Sajutīsim pleca un kopības sajūtu. Nepadosimies. Sakopsim mūsu Latviju, lai mums pašiem būtu prieks un lepnums tajā dzīvot un audzināt mūsu nākamo paaudzi. Tas ir mūsu pienākums. Tas ir pienākums pret mūsu Zemi un mūsu bērniem, un mazbērniem. Izrādīsim ar darbiem savu mīlestību pret šo zemi, jo citas – labākas par Latviju - mums nav.

Kategorijas