Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aug savas zemes patrioti

Diāna Lozko

2016. gada 11. novembris 00:00

652

Jau trešo gadu Alūksnē vakar norisinājās “Lāčplēša stafete” skolu jaunatnei. Šogad stafetei pieteicās vairāk komandu nekā iepriekš, pirmo reizi piedalījās arī komanda no Apes novada.
“Lāčplēša stafetes” organizatore Evita Bogdanova norāda - stafetei pieteicās 19 komandas, bet dažādu apstākļu dēļ dalību atteica trīs no tām. Šis ikgadējais notikums palīdz jauniešiem atsvaidzināt savas vēstures zināšanas, kā arī vēlreiz pašiem izprast, ko tad īsti nozīmē būt par savas zemes patriotiem. “Pirms trīs gadiem man radās ideja rīkot šādu stafeti, jo, organizējot dažādus Latvijai svarīgu notikumu atceres pasākumus, es sapratu, ka jauniešiem ir ļoti vājas zināšanas par savu valsti un vēsturi. Nepietiek vien ar lāpu gājienu, lai bērni izprastu, kas ir patriotisms. Tieši tāpēc radās ideja par šādu pasākumu. Ar Kājnieku skolas atbalstu rīkojam to rīkojam jau trešo gadu. Ir būtiski, lai jaunatne izglītojas un lai viņiem būtu svarīga tā zeme, pa kuru viņi staigā,” teic E.Bogdanova.
Jauniešus ik gadu stafetē sagaida dažādi uzdevumi – erudīcijas testi, spēka, kā arī izturības pārbaudījumi. “Mēs piedalāmies pirmo gadu. Gribējām arī iepriekšējās reizēs, taču mums neizdevās nokomplektēt komandu, jo nepieciešami četri puiši un četras meitenes. Beidzot mūsu komandā ir pietiekami daudz meiteņu un varam startēt,” pastāstīja Alūksnes novada vidusskolas 12.a klases komandas vadītāja Ilona Apsīte. Visi komandas biedri atzina, ka patriotisms nozīmē dzīvot savā zemē, mīlēt to un darīt tai godu. Stafetes uzvarētājus apbalvos šodien, Lāčplēša dienas svinīgajā pasākumā. ◆

Kategorijas