Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Sprīdītis” nosvin 30.jubileju

Agita Bērziņa

2016. gada 11. novembris 00:00

33

Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādei “Sprīdītis” pagājušajā nedēļā apritēja 30 radoši, mīloši un izglītojoši kopā būšanas gadi. Jau par tradīciju kļuvis svētku reizē dāvināt sava bērnudārza bērniem un viņu vecākiem, arī citu novadu bērniem pašu darbinieku un bērnu iestudētu teātra izrādi. Nozīmīgās jubilejās tā neiztrūkstoši ir A.Brigaderes izrāde “Sprīdītis”. Tā tas bija arī 30. dzimšanas dienas reizē.

30 gadu pieredze – 7 darbiniekiem
“Vislielākais paldies “Sprīdīša” darbiniekiem, kuri no sirds dara šo lielo un atbildīgo darbu, darbdienās par savu laimīgo zemi saucot bērnudārzu “Sprīdītis”! Kā gan citādi - septiņi darbinieki “Sprīdītim” atdevuši savus 30 darba gadus un šī viņiem ir vienīgā darbavieta, deviņiem darbiniekiem “Sprīdītis” ir darbavieta jau 20 gadus, bet 12 darbinieki strādā vairāk nekā desmit gadus. Daudz vai maz? Ja mēs domājam par ikdienas darbu, tad maz, bet, ja no rīta satiekam bijušos audzēkņus, kuri uz bērnudārzu ir atveduši savus bērnus, tad sākam apdomāt – daudz. Šādos brīžos ir svarīgi saprast, kur “Sprīdīša” darbinieki ņem spēku un laimes sajūtu. Spēku mums dod mūsu ģimenes, laimes sajūtu dod mūsu bērni un mazbērni. Un mums ir, ar ko lepoties! 57 darbiniekiem kopā ir 103 bērni un 59 mazbērni. Savukārt “Sprīdīša” bērni un vecāki stiprina mūsu piederības sajūtu šai vietai,” svētkos teic Modrīte Voska.
30 gadus bērnudārzā nostrādājuši pedagogi Dzintra Žīgure, Ārija Zālīte, Vita Vērdiņa, Guntra Ūdre, Sarma Ozola, Dzintra Kola un arī pašreizējā iestādes vadītāja M.Voska.

Dāvina simbolisku saktu
“Sprīdītim” ir brīnišķīga tradīcija - dāvināt teātra izrādi, kurā piedalās darbinieki un arī paši bērni. Bet jo īpaša tradīcija ir apaļajās jubilejās, kad “Sprīdītis” dāvina izrādi “Sprīdītis”. Jau kopš 1996.gada aizsākusies šī tradīcija, kad tērpi un dekorācijas bija pavisam citādākas, telpas un tehniskās iespējas daudz mazākas. Sprīdīša lomā iejutās skolotāja Linda Berkule, bet izrādē dažādus personāžus atveidoja 15 darbinieki un 13 bērni. “Izrādes “Sprīdītis” stāsts ir par parastām, cilvēciskām, rūpēm, prieku un nedaudz arī skumjām,” saka M.Voska.
Īpašo dzimšanas dienas izrādi plašajā Alūksnes Kultūras centrā bija iespēja noskatīties ne vien pašiem “Sprīdīša” bērniem un viņu vecākiem, bet arī Alūksnes un Apes novadu pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Svētku reizē M.Voska pateicās visiem sadarbības partneriem, kuri visu šo gadu laikā snieguši palīdzīgu roku, dāvājot koka saktu ar uzrakstu “Sprīdītis”, ko darinājis iestādes saimniecības daļas vadītājs Jānis Zeltiņš. ◆

Kategorijas