Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Lāčplēša dienai veltīts piemiņas brīdis Alūksnē

Agita Bērziņa

2016. gada 11. novembris 19:30

42832

Šodien Alūksnē pie Jaunās pils notika Lāčplēša dienai veltīts piemiņas pasākums, kā arī tika apbalvoti militārās spēles “Lāčplēša stafete” dalībnieki.

Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis svētku uzrunā teica: “Lāčplēša diena šogad atnākusi sevišķi gaiša un tādai tai vajadzētu būt arī mūsu sirdīs pieminot pašu nozīmīgāko no Brīvības cīņām un svinot to kā uzvarētas cīņas dienu. Lai gan izšķirīgie notikumi norisinājās Rīgā, tie atbalsojās arī citur Latvijā, tāpēc 11. novembrim ir ļoti nozīmīga loma mūsu valsts vēsturē. Šī diena ir kalpojusi par pagrieziena punktu un devusi mūsu senčiem pārliecību, par latviešu spēku. Vēstures liecībās lasāms, ka Brīvības cīņu dalībnieku rindās bija daudz jauniešu, tādēļ prieks, ka arī šodien pasākumā piedalās daudz jaunu cilvēku. Par labu tradīciju ir kļuvušas sacensības “Lāčplēša stafete” skolēniem, kuras norisi man bija iespēja vakar vērot. Pārliecinājos, ka jaunieši ir stipri, spēcīgi un izveicīgi. Esmu drošs, ka viņi ir Latvijas patrioti. No tādiem aizrautīgiem, entuziasma pilniem jauniešiem vēlāk izaug krietni cilvēki, kas ar savu darbu var celt un attīstīt Latviju, mīlēt to un būt savas zemes patriotiem. Tādi cilvēki mums ir vajadzīgi, jo no viņiem izaug arī uzticami karavīri,” teica A.Dukulis.

Pateicības saņēma E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 8.c klases komanda “Tēvzemes bērni”, Pededzes pamatskolas 7.klases komanda “Baltās lapsas”, Bejas pamatskolas 7.klases komanda “Savējie”, Alūksnes novada vidusskolas 8.klases pirmā komanda “Lāčauši”, E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 9.b klases komanda “Ausaiņi”, E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 10.b klases komanda “Par Latviju”, E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas apvienoto devīto klašu komanda “Melnie lāči”.

7. un 8. klašu grupā 3.vietu ieguva Jaunsardzes informācijas centra Alūksnes novada jaunsargi “Stiprie patrioti”, 2.vietu ieguva Mālupes pamatskolas 8.klases komanda “Brašie no Mālupes”, bet 1.vietu ieguva Alūksnes novada vidusskolas 8.klases pirmajai komandai “Ugunskuri”.

9. un 10.klašu grupā 3.vietu ieguva Malienas pamatskolas 9.klases komanda “Lāčplēši”, 2.vietu ieguva Ziemeru pamatskolas 9.klases komanda “Liepas un ozoli”, 1.vietu ieguva Bejas pamatskolas 9.klases komanda “Strēlnieki”.

11. un 12.klašu grupā 2.vieta Alūksnes novada vidusskolas 12. a klases komandai “Vilki”, bet 1.vieta Alūksnes novada vidusskolas 11.a klases komandai “Pirmais bataljons”.

Kategorijas