Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ziedo sevi Latvijai

Agita Bērziņa

2016. gada 17. novembris 00:00

58

Nacionālo Bruņoto Spēku Kājnieku skola Alūksnē ir vieta, kur militāro karjeru jeb dienestu sāk kursanti no visas Latvijas. Pirms deviņām nedēļām Alūksnē apgūt pamatapmācības kursu ieradās cēsnieks Ilgvars Dzedulis. Viņš turpina dzimtas tradīciju un iet tēva un vectēva pēdās, kuru dzīves bija saistītas ar armiju.
“Alūksnē pirmo reizi ierados septembrī, kad šeit bija skaists zelta rudens. Daba šeit ir ļoti skaista, tādēļ pilsēta uzreiz iepatikās. Var teikt, ka Alūksne ir maza pilsēta, bet ar savu auru jeb vietām, kas piesaista cilvēkus. Viena no tādām ir Alūksnes ezers. Alūksnē jūtos ļoti labi un, atgriežoties Cēsīs, jau sāku domāt, kā braukšu atpakaļ uz savām otrajām mājām – Alūksni,” stāsta I.Dzedulis.
Vēl mazs puika būdams, viņš bija izsapņojis, ka būs karavīrs, un mērķtiecīgi uz to gāja. Mācoties 7.klasē, jaunietis iesaistījās Jaunsardzē, vēlāk – Zemessardzē. “Redzot sev apkārt cilvēkus, kuri iestājās armijā vai Zemessardzē, veidojās vēlme padziļinātāk veidot savu profesiju. Sākot mācīties ģimnāzijā, man bija skaidrs redzējums, kādu veidot savu nākotni. Esmu nolēmis papildus militārajām apmācībām mācīties Aizsardzības akadēmijā, kas ir mans īstais aicinājums,” saka I.Dzedulis. Viņš ir pārliecināts, ka katram vīrietim vajadzētu pamēģināt būt karavīram, jo iegūtā pieredze dod vajadzīgo rūdījumu un nostiprina mugurkaulu.
Novembris I.Dzedulim ir īpašs mēnesis. “Novembrī jūtos īpaši pacilāti un patriotiski. No bērnības atceros mammas teikto, ka valsts svētkos ir jāsaģērbjas kārtīgi, jābūt pieklājīgam un jāatceras cilvēki, kuri cīnījās Brīvības cīņās. Valsts svētki mūsu ģimenē ir svētki un tos tā arī atzīmējām. Tagad, kad esmu Latvijas karavīrs un esmu devis zvērestu, patriotiskās sajūtas ir palielinājušās. Ir  vēlme ziedot sevi un savu laiku Latvijai,” saka I.Dzedulis.
Svētkos viņš ikvienam vēl būt patriotiskam ne tikai svētku laikā novembrī, bet arī pārējos mēnešos būt patriotiem un atcerēties par savu valsti, cienot to. ◆

Kategorijas