Aluksniesiem.lv ARHĪVS

2X2=4?!

2. februārī Valsts policijas Vidzemes reģiona un Valmieras iecirkņa policijas darbinieki profilaktiska reida laikā kontrolēja, kā gājēji ievēro ielas šķērsošanas noteikumus. Stundas laikā sastādīti gandrīz 20 administratīvā pārkāpuma protokoli par ielas šķērsošanu pie sarkanā aizliedzošā luksofora signāla. Iedzīvotāji stūrgalvīgi iet „kur deguns rāda” un klaji ignorē satiksmes noteikumu prasību, kas visiem ir zināma kā elementārais reizrēķins, ka 2X2=4.

Jau bērnudārzā katrs mazulis zina, ka ielu šķērsot pie sarkanā luksofora signāla ir stingri aizliegts un izmisīgi tur pie rokas māmiņu un vecmāmiņu, kas stūrgalvīgi rauj bērnu pāri ielai. Mazie pat skaļi izrāda neapmierinātību un saka: NEDRĪKST!
 
Kuriozi un skumji ir vērot, kā jaunā māmiņa pie sarkanā signāla pāri ielai stumj bērnu ratiņus tieši virsū ielas malā stāvošam policijas darbiniekam. Sirmas kundzes uz policijas aizrādījumu par tikko konstatēto pārkāpumu policijai visgudri norāda: „Ko Jūs piesienaties?! Jums darīt nav ko?! Ķeriet noziedzniekus!” un, lepni galvas izslējušas, dodas prom, negaidot, kad policijas darbinieks sastādīs protokolu. Piekritīsiet – kuriozi izskatās, kad nākas „dzīties pakaļ” sirmai, cienījamai kundzītei. Pie tam visas šīs „aktivitātes” tiek veiktas policijas acu priekšā, jo policists nesēž ne mašīnā, ne slēpjas aiz sniega kaudzēm, bet, ģērbies formā, stāv visiem redzamā vietā krustojumā pie luksofora.

Jā, esam dzirdējuši, ka iedzīvotāji sūdzas – luksofori atsevišķos krustojumos noregulēti tā, ka gājējam atvēlētais laika sprīdis, kad jātiek pāri ielai, ir gauži niecīgs. Tāpat pie atsevišķa krustojuma, kur mašīnas nenāk un nenāk, ir jāgaida „zaļais cilvēciņš” šķietami nevajadzīgi. Lūdzu, cienījamie gājēji, Jums ir tiesības griezties pašvaldībā ar iesniegumu, norādot uz konstatētajiem trūkumiem vai nepilnībām. Īpaša komisija izvērtēs Jūsu priekšlikumus un sniegs atbildi.

Līdz tam jārēķinās, ka satiksmes noteikumus neviens nav ne atcēlis, ne izmainījis! Ja tiks konstatēts pārkāpums, Jums tiks sastādīts Administratīvā pārkāpuma protokols. Ja pārkāpums tiks piefiksēts pirmo reizi, Jūs brīdinās, ja atkārtoti – būs jāmaksā naudas sods, kas ir robežās no 5 līdz 20 latiem.

p.s. Tiem, kas iet „kur deguns rāda”, jāuzdod gluži nevainīgs jautājums: Vai Jūs esat aizdomājušies, kas notiks, ka luksofora signālus atteiksies ievērot transporta līdzekļu vadītāji?

Kategorijas