Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atzīmē Starptautisko invalīdu dienu

Monta Vērse

2016. gada 25. novembris 00:00

37

Otrdien Alūksnē atzīmēja Starptautisko invalīdu dienu, uz kuru bija sapulcējušies ne tikai Alūksnes invalīdu biedrības biedri, bet arī pārstāvji no Gulbenes, Balvu un Viļakas novadiem. Kā svētku moto bija izvēlēta Austrumu paruna – rūpējies par savu ķermeni tā, lai tava dvēsele nevēlētos to pamest.

Pasākumā Alūksnes invalīdu biedrības vadītājs Edvīns Fricis Svars mudināja katru klātesošo domāt par to, kā savu dzīvi padarīt labāku, jo katrs no mums uz to ir spējīgs. Viņš klātesošos iepazīstināja ar biedrības gada svarīgākajiem pasākumiem - ar aizraujošu un emocijām bagātu  ekskursiju uz rododendru izstādi Babītē, kur katrs varēja aizmirst par savām ikdienas rūpēm un veldzēt sirdi ar ko patiesi skaistu, kā arī pieredzes apmaiņas braucienu uz Sēliju, kur tuvāk iepazinās ar biedrības “Ūdenszīmes” darbību.

Pateicas darbīgākajiem
Visspilgtāk Alūksnes invalīdu biedrības biedriem atmiņā palicis brauciens uz Rīgu, kur daudzi saliedēti Alūksnes novada iedzīvotāji vienojās kopējā piketā pie Saeimas ēkas par Alūksnes slimnīcas saglabāšanu. “Mēs esam stipri tikai kopā, un, esot kopā, mēs varam izdarīt daudz, tāpēc ļoti jāgrib pastāvēt par sevi, cīnīties par savām tiesībām un pieprasīt savas tiesības - tas ir mūsu pienākums un uzdevums!” pauda E.F. Svars. Invalīdu biedrība sniedza būtisku atbalstu piketa organizēšanā, kā arī joprojām vāc parakstus par slimnīcas saglabāšanu, lai tos varētu iesniegt valdībai.
Svētku pasākumā tika izteiktas pateicības četriem biedrības biedriem, kuri biedrības darbībā ieguldījuši vairāk, nekā prasa pienākums. Ivaru Lauru sumināja par izaudzētu varenu dārzeņu ražu, ko viņš laipni dāvinājis līdzcilvēkiem. Arī Kārlim Zēmelim, kurš audzē ekoloģiski tīrus dārzeņus, pateicās par dārzeņu ziedošanu biedrībai, tādējādi rūpējoties gan par savu, gan par apkārtējo veselību. Mārtiņam Ikeram pateicības vārdi tika veltīti par aktīvu līdzdarbošanos biedrības saimniecisko jautājumu risināšanā un doto iespēju biedriem lasīt viņa izaudzētās upenes. Savukārt Guntu Jermacāni godināja par ilggadēju darbu biedrībā, aktīvu ziedojumu vākšanu un nesavtīgām rūpēm par līdzcilvēkiem.

Uzteic sponsorus
Pasākuma otrajā daļā sekoja atpūtas vakars ar sarunām, dziesmām un dejām. Alūksnes invalīdu biedrība izsaka pateicību sponsoriem, kuri sarūpēja svētku dienas mielastu – uzņēmumiem “Kārumiņš”, “Gustiņš”, “Unti”, “Jolanta”, “Kalnarušķi”, ceļu daļas ēdnīcai “Andalo”, veikalam “Mego”, “Very Berry” un personīgi Gundegai Sauškinai, kā arī  dāsnajiem sponsoriem no Rīgas.
Savukārt 21.decembrī Alūksnes Invalīdu biedrības biedri tiksies Ziemassvētku pasākumā Alūk­snes Kultūras centrā, kad no pulksten 9.00 būs reģistrācija un pulksten 10.00 – pasākums. ◆

Kategorijas