Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sudrabs un bronza par pūlēm pašizaugsmē

Diāna Lozko

2016. gada 25. novembris 00:00

18

Jaunieši no Alūksnes un Bejas saņēmuši bronzas un sudraba “The Duke of Edinburgh’s International Award” apbalvojumus. Edinburgas hercoga starptautiskā jauniešu pašaudzināšanas programma “Award” ir pieejama vairāk nekā 140 pasaules valstīs.
Programmā ir jāpieturas pie patstāvīgi izstrādātas individuālās programmas, kura sastāv no četrām jomām: fiziskā sagatavotība, brīvprātīgais darbs, jaunas prasmes un piedzīvojumu ceļojums. Jomu izpildes laiks atkarīgs no tā, kāda līmeņa – bronzas, sudraba vai zelta – apbalvojumu jaunietis vēlas saņemt par ieguldītajām pūlēm savā pašizaugsmē.
Pagājušajā nedēļā Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē tika svinēti svētki par godu jauniešu apņēmībai un pašizaugsmei. Edinburgas hercoga starptautiskās jauniešu pašaudzināšanas programmas “Award” apbalvošanas pasākumā šogad apbalvojumu “The Duke of Edinburgh’s International Award” saņēma seši jaunieši no Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas: Anna Aizpuriete, Artis Eisaks un Elvis Stapkevičs saņēma bronzas apbalvojumu, sudraba apbalvojumu - Beāte Pore, Una Skopiņa un Laura Virsniece. Bronzas apbalvojumu saņēma arī Megija Saiva Sileniece no Bejas pamatskolas “Award” vienības.
Kopumā tika pasniegti 44 bronzas un 27 sudraba apbalvojumi. Pēc apbalvošanas pasākuma visi apbalvojumu ieguvēji saņēma no Rīgas Pieminekļu aģentūras īpašu dāvanu - iespēju apmeklēt Brīvības pieminekļa Goda telpu un palūkoties uz valsti, esot 19 metru augstumā pašā Rīgas sirdī. Latvijas Nacionālā opera un balets pasniedza īpašas balvas visiem “Award” vadītājiem, tostarp arī  “Award” vadītājai Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā Inesei Ločmelei un “Award” vadītājai Bejas pamatskolā Lidijai Steberei. ◆

Kategorijas