Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes novada cilvēku rokās ieripo “Kristāla āboli”

Līga Vīksna

2016. gada 25. novembris 00:00

28

Virešu mežābele ir atkal nesusi augļus, un Apes novada darbīgie ļaudis atkal ir pulcējušies Virešu saieta namā pasākumā “Gada cilvēks 2016”, kurā pasniedza Apes novada pašvaldības augstāko apbalvojumu - “Kristāla ābolu”. Šo simbolisko Virešu mežābeles ābolīti šogad saņēma desmit nominanti deviņās nominācijās, kuri ar savu darbu, brīvo laiku, cilvēciskajām īpašībām un profesionalitāti darījuši labus darbus Apes novadā.
Šogad Apes novada pašvaldība apbalvojumu pasniegšanas ceremoniju organizēja Latvijas valsts svētkos - 18.novembrī. Apes novada domes priekšsēdētāja Astrīda Harju svētku uzrunā atzina, ka vakars piepildīts ar īpašiem mīļumvārdiem Apes novada goda cilvēkiem, ģimenēm, mājām, pagastiem, arī novadam un Tēvzemei. “Ar sirsnību un pateicību atveram godināmo cilvēku labi padarīto darbu, spēka, sirds gudrības un dāsnuma pūra lādi, sirdīs un domās pārcilājam Latvijas un latvju tautas pūra lādi. Ja mēs šodien tēvutēviem jautātu, kā mums šodien pietrūkst, manuprāt, viņi teiktu, ka mūsu ikdienai ir viss: mums ir sava valsts, skanīga valoda, īsta rudzu maize ar garozu un bišu medū ziedoša mīlestība. Vien pieliec pats tam visam klāt savu roku, prātu, gribu, garu, sirdi un dari pats sevi, savas mājas un Latviju gaišu,” pauda A.Harju.
Šogad Apes novada pašvaldība saņēma 30 vēstules, kurās ieteikti 23 pretendenti apbalvojumam: 14 no Apes, 6 - no Gaujienas, 3 - no Virešiem. Vienīgais, kurš klātienē nevarēja apmeklēt pasākumu, bija maestro Edgars Račevskis, kurš “Kristāla ābolu” saņēma nominācijā “Mūža ieguldījums”. E.Račevskis ir Gaujienas Mūzikas dienu “Anniņās” iniciators un organizators. “Mēs varam būt lepni un pateicīgi, ka maestro E.Račevski varam saukt par savu cilvēku – savu Lielo cilvēku, kurš aiz sevis atstāj neizdzēšamas pēdas pret dziesmu, saviem cilvēkiem un savu zemi Latviju,” teikts ieteikuma vēstulē. Apes novada pašvaldības pārstāvji, pēc E.Račevska ielūguma, apbalvojumu viņam pasniegs 26.novembrī Latviešu Biedrības namā. ◆

Kategorijas