Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bukmeikeri vērtē Rastorgujeva iespējas pārspēt Briča rekordu

Laine Ozoliņa

2016. gada 27. novembris 10:23

210

28.novembrī tiks atklāta Pasaules kausa (PK) jaunā sezona biatlonā, kurā savu vietu elitē mēģinās izcīnīt Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs. Triobet bukmeikeri uzskata, ka biatlonistam ir iespēja kāpt uz goda pjedestāla kādā no posmiem.

Biatlons ir viens no sporta veidiem ar vissīvāko konkurenci. Katrā PK posmā piedalās vairāk nekā 100 dalībnieku, starp viņiem, apmēram, ir 30 līdz 40 sportistu, kuri cer iekļūt labāko trijniekā. Rastorgujevs jau vairākas sezonas tiek pieskaitīts pie sportistiem, kam ir cerības iekļūt labāko trijniekā. Tomēr līdz goda pjedestālam vienmēr kaut kas ir pietrūcis. Četras reizes PK ietvaros viņš palicis ceturtajā vietā, divas reizes bijis piektais, bet trīs reizes iegūta sestā vieta.

Šo sezonu 28 gadus vecais sportists uzsāks pēc vasarā iegūtās pleca traumas, kuras dēļ tas izlaidis divus treniņu mēnešus. Taču uz sezonas pirmo PK posmu Rastorgujevs solās būt gatavs, lai gan medijiem atzinis, ka pirmais mēnesis varētu būt visai grūts, optimālo sportisko formu viņš cer atgūt uz sezonas galveno startu pasaules čempionātā februāra vidū.

Lai arī Rastorgujevs PK posmā vēl ne reizi nav iekļuvis trijniekā, Triobet bukmeikeri uzskata, ka nosacītajai neveiksmju joslai nav iemesla turpināties. Iespēja, ka Rastorgujevs šosezon vismaz divreiz izcīnīs vietu uz goda pjedestālu, raksturota ar 46% iespējamību. Savukārt Rastorgujeva uzvarai kādā no individuālajām disciplīnām, kas Latvijas biatlona vēsturē notikusi tikai vienreiz Oļega Maļuhina izpildījumā, dota 20% varbūtība.

PK kopvērtējumā Rastorhujevs divas reizes ieņēmis vietu labāko divdesmitniekā. Pagājušajā sezonā viņš ieguva 20. labāko punktu summu, kamēr pirms diviem gadiem bija pat 16. vietā. Latvijas biatlona rekords PK kopvērtējumā pieder Ilmāram Bricim, kurš 1997./98. gada sezonu noslēdza izcīnot 11.vietu, kamēr Maļuhins tajā pašā sezonā bija 14. vietā. Triobet bukmeikeri uzskata, ka Rastorgujevam pastāv 22% cerības iekļūt sezonas labāko desmitniekā.

Bukmeikeri uzskata, ka veiksmīgākā disciplīna PK trijnieka sasniegšanai ir 15 km slēpojums ar masu startu. Šajā disciplīnā piedalās tikai 30 biatlonisti, nevis kā ierasts iedzīšanas, sprinta vai klasiskajā disciplīnā, kurās dalību ņem 60 sportisti. Masu startam ir grūtāk kvalificēties, tomēr ir tikai 8% ticamība, ka Rastorgujevs šosezon netiks labāko desmitniekā atsevišķā posmā. Arī cerīgi tiek vērtētas viņa izredzes sprintā, šajā kategorijā ir tikai divas šaušanas, kas sniedz mazāku iespēju kļūdīties.

Joprojām līdera pozīciju ieņem Martēns Furkads no Francijas. Bukmeikeri pārliecinoši paredz viņa sesto uzvaru kopvērtējumā pēc kārtas. Pagājušajā sezonā Furkads tuvāko sekotāju Juhannese Bē apsteidza par veseliem 330 punktiem, kas ir iespaidīgs pārsvars. Bē tiek uzlūkots kā Furkada galvenais konkurents arī šosezon, un viņam ir prognozēta 15% iespējamība triumfēt kopvērtējumā.

Šosezon startēt gatavojas arī Norvēģijas biatlona leģenda Ūle Einars Bjerndālens, kurš janvārī sagaidīs 43. dzimšanas dienu. Bjerndālens pagājušo sezonu noslēdza ieņemot 14. vietu kopvērtējumā, un guva uzvaru arī vienā atsevišķā disciplīnā. Pašlaik Ūli pie galvenajiem favorītiem vairs nepieskaita, ir tikai 1% iespējamība, ka viņš gūs uzvaru kopvērtējumā. 36 teorētisko kopvērtējuma uzvarētāju sarakstā iekļauts arī Rastorgujeva vārds, tomēr viņam ir piešķirta niecīga uzvaras iespējamība, tikai 0,4%.

Triobet ir viens no vadošajiem spēļu un izklaides portāliem Baltijas valstīs ar īpaši plašu spēļu izvēli un iespaidīgiem vinnestiem. Triobet zīmols pieder Stokholmas fondu biržā kotētajai Betsson AB, kas ir viens no pasaules līderiem interneta azartspēļu nozarē. Triobet darbību Latvijā uzrauga Latvijas Republikas izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija. Triobet atbalsta azartspēļu atbildīgu spēlēšanu un aicina nepārkāpt robežu, kad tās pārstāj būt par izklaidi.

Kategorijas