Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevs PK sezonas pirmajā posmā nevarēs piedalīties jauktajā individuālajā stafetē

Leta

2016. gada 27. novembris 16:04

230

Latvijas biatlona izlases līderis Andrejs Rastorgujevs šodien nevarēs startēt Pasaules kausa sezonas pirmā posma sacensībās jauktajā individuālajā stafetē, kur viņa vietā piedalīsies Daumants Lūsa, paziņoja Rastorgujevs un Baiba Bendika. Kā tviterī raksta biatlonists, viņš nejūtas pietiekami labi, lai startētu.

"Nupat kopā ar treneri izvērtējām pašsajūtu un nolēmām, ka vismaz pirmais starts vēl ir jāatliek," rakstīja Rastorgujevs.

"Diemžēl Andrejs nejūtas pietiekami labi, lai šodien izietu uz starta, tāpēc viņa vietā ar mani kopā startēs Daumants Lūsa," tvītoja biatloniste Bendika.

Jauktā individuālā stafete sāksies plkst.19.10 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to varēs vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7).

Šo sacensību formātā katrs sportists veic četras šaušanas. Sacensības sāk dāmas, kas veic divus 1,5 kilometru apļus, kā arī guļus un stāvus šaušanu. Uzreiz pēc otrā apļa un šaušanas, kad pabeigti nopelnītie soda apļi, kas ir 75 metrus gari jeb uz pusi īsāki kā klasiskajās distancēs, trasē uz diviem apļiem tādā pat formātā dodas vīri. Pēc tam vēlreiz startē dāmas un tad vēlreiz vīri, kuriem pēc noslēdzošās šaušanas nepieciešams veikt vēl vienu apli līdz finišam.

Tikmēr jauktā 2x6+2x7,5 kilometru komandu stafete šodien tiks veikta plkst.16.30 pēc Latvijas laika.

Pagaidām Bendika ir vienīgā Latvijas dāma, kura kvalificējusies Pasaules kausam, līdz ar to jauktajā stafetē latvieši šajā posmā nepiedalīsies.

Savukārt vīru sacensībās bez izlases līdera Rastorgujeva Pasaules kausam kvalificējušies arī Lūsa un Roberts Slotiņš. Uz 2018.gada olimpiskajām spēlēm ar pilnu stafetes komandu varēs braukt pirmās 20 valstis pēc šī gada Nāciju kausa rezultātiem, bet Latvija pērn bija 23.vietā.

Pasaules kausa sezonā šogad notiks deviņi posmi. Savukārt pasaules čempionāts gaidāms nākamā gada februārī Hohfilcenē, Austrijā.

Aizvadīto sezonu Rastorgujevs noslēdza 20.vietā Pasaules kausa kopvērtējumā, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kāpums par septiņām pozīcijām, bet vēl gadu iepriekš viņš guva 16.vietu. Rastorgujevs augstvērtīgākos rezultātus aizvadītajā sezonā sasniedza Ziemeļamerikas posmos - Kenmorā (Kanādā) viņš bija piektais sacensībās ar masu startu, bet Preskailā (ASV) izcīnīja septīto vietu sprintā. Karjeras laikā Rastorgujevs četras reizes izcīnījis ceturto vietu Pasaules kausa sacensībās, bet uz goda pjedestāla viņam vēl nav izdevies kāpt.

Tikmēr Latvijas dāmu izlases līdere Baiba Bendika pagājušajā sezonā tika pie pirmajiem Pasaules kausa punktiem karjerā un sezonu noslēdza 49.pozīcijā. Latvijas sportiste Kanādā pārsteidza biatlona sabiedrību, izcīnot augsto piekto vietu sprinta sacensībās, kas ir labākais rezultāts Latvijas dāmu biatlona vēsturē. Līdz tam viņa nekad Pasaules kausa posmos nebija pat iekļuvusi pirmajā četrdesmitniekā. Arī pēc tam Latvijas sportiste spēja parādīt atzīstamus rezultātus, jo nākamajā posmā ASV viņa sprintā izcīnīja 15.vietu, bet iedzīšanā pakāpās divas pozīcijas augstāk.

Pasaules čempionātā šogad Latvijas sportisti palika bez augstvērtīgiem rezultātiem, tiesa, Rastorgujevs trīs reizes iekļuva labāko trīsdesmitniekā, gūstot 20.vietu sprintā, 26.vietu masu starta sacensībās un 27.vietu iedzīšanā.

Kategorijas