Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vērtē Alūksnes novada amatierteātru sniegumu

Diāna Lozko

2016. gada 28. novembris 15:29

50804

 Svētdien, 27. novembrī, visas dienas garumā Alūksnes Kultūras centrā norisinājās ikgadējā Alūksnes novada amatierteātru skate.

Par gada izrādi žūrija šogad atzina Liepnas dramatiskā kolektīva „Troksnis” darbu “Maiga Rudzupuķe” Ineses Tokas režijā. Liepnas kolektīvam arī uzvara nominācijā “Veiksmīgākie kostīmi”, bet “Trokšņa” aktrise Marina Spirka atzīta par labāko pirmā plāna aktrisi. Liepnas kolektīvs ieguvis pirmās pakāpes diplomu C grupā un izvirzīts uz reģionālo skati.

Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātris “Slieksnis”, kurš ir viens no diviem A grupas kolektīviem novadā, ieguvis augstākās pakāpes diplomu un arī izvirzīts reģiona skatei. Par izrādi “Pidžama sešiem” teātra režisore Daiga Bētere saņēma balvu kā “Gada režisore”, savukārt aktierus Valdi Vimbu un Igoru Kolu atzina par labākajiem pirmā un otrā plāna lomu atveidotājiem.

Zeltiņu drāmas kolektīvs “Kontakts”, kurš arī pārstāv A grupu, uzvaras laurus plūcis nominācijās “Veiksmīgākā mūzika” un “Veiksmīgākā scenogrāfija”. Kolektīvs saņēmis arī pirmās pakāpes diplomu un izvirzīts pārstāvēt novadu reģionā.

Otrās pakāpes diplomus skatē saņēma B grupas amatierteātris “Jumts” no Jaunlaicenes un C grupas kolektīvi ”Viss notiek” no Jaunlaicenes un “Kodols” no Annas. Inita Smirnova no amatierteātra “Kodols” atzīta par labāko otrā plāna aktrisi. Trešās pakāpes diplomu saņēma C grupas kolektīvs “Pakāpiens” no Malienas pagasta.

Alūksnes novada amatierteātrus šogad vērtēja teātra un svētku režisore, teātra pedagoģe Dace Liepeniece, kā arī dizainers un scenogrāfs Ints Sedlenieks.

Kategorijas