Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Depo telpās Apē – tikai ugunsdzēsēji un policija

Diāna Lozko

2016. gada 2. decembris 00:00

629

Apē drīzumā tiks pabeigta jaunā ugunsdzēsēju depo celtniecība. Ēkā atradīsies ne tikai ugunsdzēsēji, bet arī policijas darbinieki. Apes iedzīvotāji “Alūksnes Ziņām” jautā, kādēļ jaunajā ēkā tomēr netiks rastas telpas arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Apes brigādei, jo sākotnēji tāda iespēja pieļauta.

Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūras pārstāve Ieva Rekšņa informē, ka Apes depo nav plānots nodrošināt telpas neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādei, jo šādu iespēju neparedz aģentūras izstrādātais projekts. Šī jautājuma risināšana esot  nevis Iekšlietu ministrijas, bet Veselības ministrijas kompetencē.
“Mani šis jautājums pārsteidz, jo nekur citur Latvijā nav šādas pieredzes,” teic I.Rekšņa. Visas depo telpas, izņemot telpu 20 kvadrātmetru platībā, paredzētas ugunsdzēsējiem. “Depo būs gan izsaukumu telpa, gan atpūtas un darba telpas. Būs arī apģērbu un šļūteņu žāvēšanas telpas. Šobrīd ejam uz to, lai netērētu valsts naudu, un esam izveidojuši tipveida projektu, kuru var pielāgot arī citām vietām. Tā nu Apes depo ir mūsu pirmais bērniņš. Otrais būs Smiltenē, trešais - Skrundā. Gatavojamies būvēt depo arī Rīgā. Apes projekts mums ir īpašs, jo tas ir pirmais, kurā no A līdz Z visa atbildība gulstas uz Nodrošinājuma valsts aģentūru,” uzsver I.Rekšņa.
Tomēr depo telpās atradīsies arī Valsts policija. Šāds risinājums ir tādēļ, ka Apē nav policijas iecirkņa. “Šī telpa būs domāta iedzīvotāju pieņemšanai tad, kad Apē iecirkņa inspektors pieņems apmeklētājus. Un tā būs piemērota tikai policijas darbiniekiem,” informē I.Rekšņa. Apes depo ir būvēts saskaņā ar Eiropas Savienības prasībām un līdz ar to arī tiek plānots depo darbs, kā arī tas, kas tad īsti šajā depo uzturēsies. Apes depo plānots pabeigt martā, taču I.Rekšņa uzsver, ka būvniecība varētu beigties pat agrāk. ◆

Kategorijas