Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Godalgas tenisā aizved viesi

Didzis Bauers

2016. gada 2. decembris 00:00

1

Alūksnes bērnu un jaunatnes sporta skolas angārā pagājušās nedēļas nogalē notika “Lagūnas” kausa izcīņas 3.kārta, kurā par uzvaru cīnījās 25 dalībnieki no Alūksnes un kaimiņu novadiem, kā arī viesi no Krievijas.

Veiksmīgākie šajā kārtā bija viesi - uzvarēja vecmeistars Guntis Lezdiņš no Valmieras, otrais - Andrejs Rešetņikovs no Rēzeknes, trešajā vietā - Sergejs Ricars no Krievijas. Šoreiz pašiem alūksniešiem nebija veiksmīgākās sacensības, jo Aivaram Dulbergam izdevās izcīnīt tikai 6.vietu un Valdim Prilužnijam – 9.vietu. Pārējie sacīkstes beidza otrajā desmitā.

Spēcīgi konkurenti
“Šoreiz bija atbraukuši stiprāki ciemiņi - Sergejs Ricars un Andrejs Rešetņikovs ir stabili finālu spēlētāji. Pašam nepaveicās, bet nenovērtēju dažus pretiniekus, pārvērtēju savas spējas. Kaut arī pašam pieredze ir liela, tomēr nedrīkst tā atslābināties. Tajā pašā laikā priecē brāļa Gunta progress, kurš pat pamanījās uzvarēt mani un Valdi. Tagad komandu sacensībās jutīsimies drošāk ar vēl vienu pārbaudītu spēlētāju. Pēc aizvadītajām trīs kārtām labākais ir Juris Siliņš, viņam gan jāierodas uz pēdējo kārtu, lai uzvarētu, jo izcīnītas divas uzvaras iepriekš. Otrais varētu būt Guntis Lezdiņš. Pašam jāuzvar pēdējā kārtā Andrejs Rešetņikovs, tad būšu trešais,” stāsta sacensību organizators Aivars Dulbergs.
Pēdējā kārta paredzēta 18.decembrī, kad arī noteiks un apbalvos uzvarētājus ar “SK Lagūna” kausu, medaļām un šampaniešiem.

Startē Tautas līgā
Alūksnes “SK Lagūna” šogad pirmo reizi startē kā komanda Tautas līgā. Komandu pārstāv: Aivars un Guntis Dulbergi, Ingus Meisters, Valdis Prilužnijs un Dmitrijs Volkovs. Komanda pret komandu spēlē trīs spēlētāju sastāvā, un, ja ir neizšķirts, tiek spēlēta dubultspēle. Ir aizvadīts viens sabraukums, kurā izcīnītas trīs uzvaras un piedzīvots viens zaudējums. Alūksniešiem ir jāizspēlē aplis ar katru no 12 komandām, ceturtajā sabraukumā būs izslēgšanas spēles, kurās stiprākais spēlēs ar vājāko, tādēļ “lagūnieši” izvērtējuši savu sniegumu un cer iekļūt pat labāko trijniekā, iegūstot vājāku pretinieku. Mūsu komanda pēc aizvadītā sabraukuma ir optimistiski noskaņota, jo tikai pāris pretinieki varētu būt cietais rieksts, un, ja parādīs labāko spēli, tad ir iespējas pacīnīties par goda pjedestālu kopvērtējumā. ◆

Kategorijas