Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevam viena kļūda šaušanā un 18.vieta PK pirmā posma sprintā

Leta

2016. gada 4. decembris 01:26

113

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Zviedrijā sezonas pirmā Pasaules kausa (PK) posmā desmit kilometru sprinta distancē pieļāva vienu kļūdu šaušanā, sacensības noslēdzot 18.vietā. Latvijas biatlonists soda apli nopelnīja stāvus šaušanā, zaudējot izredzes tikt labāko desmitniekā.

Tikmēr Roberts Slotiņš, aizvadot savu pirmo startu šīs sezonas Pasaules kausa izcīņā, ieņēma 89.vietu, bet veterāns Ilmārs Bricis, kurš Pasaules kausa apritē atgriezies pēc četru gadu pārtraukuma, ar trīs soda apļu veikšanu palika vēl divas pozīcijas zemāk, abiem netiekot pie iespējas svētdien startēt iedzīšanā.

Ļoti pārliecinošu panākumu svinēja titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš izcīnīja otro uzvaru trīs dienu laikā, jo ceturtdien bija labākais arī 20 kilometru distancē. Viņš sprintā šāva bez kļūdām un finišu sasniedza pēc 23 minūtēm un 31,9 sekundēm.

Otro vietu ieņēma zviedrs Frēdriks Lindstrems, kurš arī bija nekļūdīgs ugunslīnijā, bet uzvarētājam zaudēja 41,5 sekundes, kamēr trešais palika vācietis Arnds Peifers, kurš bija vēl par 2,1 sekundi lēnāks.

Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja minūti un 7,7 sekundes, bet no labāko desmitnieka viņu šķīra vien desmit sekundes.

Pēc pirmās šaušanas Rastorgujevs ieņēma desmito pozīciju, pēc otrās noslīdēja desmit vietas zemāk, taču līdz finišam spēja pacelties par divām vietām.

Rastorgujevs otrajās sacensībās pēc kārtas tika pie PK kopvērtējuma punktiem, jo ceturtdien 20 kilometru individuālajā distancē viņš izcīnīja sesto vietu.

Slotiņš stāvus šaušanā pieļāva divas kļūdas, no uzvarētāja finišā atpaliekot trīs minūtes un 27,6 sekundes, kamēr Bricis netrāpīja jau pirmo šāvienu, bet stāvus šaušanā nopelnīja vēl divus soda apļus, beigās Slotiņam zaudējot 7,5 sekundes.

Sacensībās startēja 105 dalībnieki.

Kategorijas