Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina uz labdarības koncertu

Agita Bērziņa

2016. gada 9. decembris 00:00

14

Skaistajā Ziemassvētku gaidīšanas laikā dziedātāji Gunārs un Zane Plukši kopā ar mazo Emīliju aicina uz labdarības koncertu “... lai dvēseles dziesma skan” 16.decembrī pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centrā. Visi koncertā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti dzīvnieku mājai “Astes un Ūsas”.

Gribas dot cilvēkiem ko
pretim
Gada gaišāko svētku gaidīšanas laiks mūziķim Gunāram ir īpašs laiks. “Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir labdarības laiks. Citos gados esam snieguši labdarības koncertus Pierīgas bērnunamos un palīdzējuši cilvēkbērniem. Šogad izlēmām palīdzēt cilvēku draugiem – dzīvniekiem. Pie tam tepat Alūksnē. Jau vasarā mums izveidojās lieliska sadarbība ar patversmi, kad muzicējām viņu jubilejas pasākumā. Arī toreiz uz skatuves kāpa mazmeita Emīlija, kura izpelnījās lielu skatītāju atzinību. Mūziķiem ir svarīgi palaikam darīt kaut ko labdarības vārdā. Un tam nav nekāda sakara ar savu spalvu spodrināšanu. Šādi koncerti dod stimulu. Uzrakstot kādu dziesmu un iekļūstot radio topos, jūties novērtēts un gribas palīdzēt citiem. Nevis tikai saņemt labus vārdus, ka ir izdevusies laba dziesma, bet dot cilvēkiem ko pretim. To sajūtu nevar nopirkt ne par kādu naudu,” teic mūziķis. Nākot uz koncertu, viņš aicina nedomāt tik daudz par to, ka spēlēs vietējie mūziķi, bet nākt un palīdzēt “Astēm un Ūsām”. Lai koncerts būtu sirdij un dvēselei. “Ceru, ka cilvēki būs atsaucīgi un atbalstīs mūs šajā koncertā,” teic Gunārs.

Sabiedrība kļūst humānāka
“Astēm un Ūsām” veltītais koncerts būs īpašs, jo tajā skanēs Gunāra sarakstītas pavisam jaunas Ziemassvētku dziesmas. “Protams, neizpaliks dziesmas ar Ziemassvētku vārdiem, kas izklausās banāli, bet dod vajadzīgo noskaņu. Visas dziesmas nebūs par Ziemassvētkiem, bet dziedāsim arī par cilvēku attiecībām un pasaulē notiekošajām greizām lietām. Būs arī spēcīgi dziesmu teksti, kas liks aizdomāties,” stāsta Gunārs. Viņš arī atklāj, ka koncertam izpildāmās dziesmas izvēlas spontāni. “Šobrīd man ir saraksts ar dziesmām, ko dziedāsim, bet pieļauju, ka koncerta rītā radīsies vēl kādas pēdējās idejas. Pat Zane reizēm brīnās, ka varu tik ātri un operatīvi visu samainīt,” stāsta Gunārs.
Domājot par dzīvnieku patversmēm, Gunārs atzīst, ka šādas iestādes un cilvēki, kas dara sirdsdarbu, ir vajadzīgi. “Paldies Dievam, ka ir tādas patversmes. Ja dzīvnieki klaiņotu apkārt, vai mums kā sabiedrībai būtu no tā labāk? Pavisam sen, kad biju vēl mazs puika, redzēju, kā vectēvs jūrskolā sūtīja suņukus. Toreiz es nesapratu, kas tiek darīts. Likās pierasti un normāli. Tagad es to visu saprotu. Taču sabiedrība ir mainījusies un cilvēki kļūst humānāki, sabiedriskāki, draudzīgāki. Itālijas pilsētiņā Balcano Alpu kalnos piedzīvoju, ka ne pie viena veikala suni neatstāj piesietu, bet kopā ar suni iet veikalā. Redzēju arī, kā kundzīte gados stūma bērnu ratos mazu sunīti. Pilsēta kļuva mīļa tieši sakarā ar šo viņu mīļo attieksmi pret dzīvniekiem. Tādas tradīcijas nerodas vienā dienā, un gribētos, lai arī pie mums tā būtu,” teic mūziķis. ◆

Kategorijas